Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 40 min
porce: 4

Indická polévka z červené čočky

Červená čočka je plná kvalitních bílkovin a skvěle chutná. Uvařte si z ní hřejivou a voňavou polévku, která potěší na těle i na duši. Výborná k obědu i k lehké, ale syté večeři.

Ingredience

150g červené čočky
100 g červené cibule na větší kousky
100 g řapíkatého celeru na kostky
50 g mrkve na kolečka
1 větší brambora na kostky
30 g rajčatového protlaku
1l zeleninového vývaru
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce kari
50 g čerstvého zázvoru nastrouhaného
2 stroužky česneku
1 kostka zeleninového bujónu
čerstvý koriandr jemně nasekaný
chilli paprička a mořská sůl

Postup

  1. Cibuli nechte na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor, koření, lehce orestujte.
  2. Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a ochuťte bujónem.
  3. Vložte zeleninu a vařte, dokud není brambora měkká. Nakonec vysypte červenou čočku, krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, dokud čočka nezměkne.
  4. Polévku podáváme posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.