Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 35 min
porce: 3

Houbové rizoto

Až přinesete z lesa čerstvé hříbky, vyzkoušejte je při přípravě našeho italského rizota.

Ingredience

300 g rýže Arborio
2 lžíce másla
2 stroužky česneku, oloupané, vcelku
1 cibule na drobno nakrájená
100 ml bílého vína
20 g sušených hub (předem namočíme) nebo 150 g čerstvých hub (nejlépe hřib pravý)
50 g strouhaného sýra typu parmazán
3 lžíce olivového oleje
1 l horkého vývaru
sůl
pepř

Postup

  1. Na oleji osmahněte na drobno nakrájené houby (namočené předem sceďte). Osolte a dvacet minut poduste, aby houby byly měkké.
  2. Vývar nechte vřít na mírném plameni.
  3. Ve větším kastrolu restujte na másle cibuli a celý česnek.
  4. Přidejte rýži a ze všech stran ji osmažte, až zesklovatí. Stále míchejte, ať se rýže nepřipálí.
  5. Česnek vyjměte a zalijte vínem. Naběračkou postupně dolévejte vývar, vždy jednu naběračku, nechat vstřebat, poté přidat další.
  6. Rýži občas promíchejte, aby se odlepila ode dna a nepřipálila se. Asi po dvaceti minutách bude rýže "al dente".
  7. Na závěr vmíchejte houby, máslo a cca 25 g sýra. Zamíchejte, dochuťte solí, případně pepřem a nechte dvě minuty odstát.
  8. Risotto podávejte posypané parmazánem.

Nákupní seznam

Bio
Bezlepkové produkty
PROBIO Rýže Arborio 500g BIO

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.