Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 8

Fazolová polévka

Hledáte tip na zdravou večeři? Fazolová polévka je hutná a skvěle zasytí, takže ji klidně servírujte jako hlavní jídlo. Použijte bílé fazole, červené a klidně i černé fazole, ať je polévka pěkně barevná.

Ingredience

150 g červených fazolí
150 g bílých fazolí
100 g cibule
40 g hladké mouky
20 g sladké papriky
½ lžičky pikantní papriky
1,5 l hovězího vývaru nebo bujónu
1 stroužek česneku
1 lžíce sádla
1 lžička rajčatového protlaku
2 bobkové listy
pepř
sůl
petrželka na ozdobu

Postup

  1. Fazole propláchneme a namočíme každý druh zvlášť do 2 l studené vody a umístíme do chladu, ideálně přes noc. 
  2. Druhý den zvlášť uvaříme červené i bílé fazole téměř doměkka ve vodě, ve které byly namočené, a kterou jsme osolili. Hotové fazole scedíme a dáme stranou.
  3. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. V hrnci si rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli za častého míchání dozlatova.
  4. Za stálého míchání přidáme postupně protlak, obě papriky, prolisovaný česnek a lehce zaprášíme moukou. Potom stáhneme oheň a restujeme asi 1 minutu. 
  5. Přilijeme vývar, zvýšíme trochu teplotu a přidáme bobkový list. Přidáme oboje uvařené fazole, osolíme a opepříme a necháme na mírném ohni 20 minut nezakryté vařit.
  6. Na závěr polévku dle potřeby dosolíme a podáváme posypané petrželkou.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.