Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 8

Celozrnný rybízový koláč

Těžko byste hledali ovoce, které se hodí na koláč více než příjemně nakyslý rybíz. Zpříjemněte si poslední prázdninové dny tímto klasickým letním moučníkem.

Ingredience

Na těsto:
200 g jogurtu
100 g celozrnné mouky (špaldová nebo pšeničná)
50 g třtinového cukru
300 – 400 g červeného rybízu
1 vejce
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1/2 kávové lžičky jedlé sody
Na drobenku:
100 g hrubé mouky
50 g másla
50 g cukru

Postup

  1. Mouku prosejte do mísy, smíchejte s cukrem, vejci, jogurtem a olejem.
  2. Drobenku vytvoříte smícháním změklého pokrájeného másla, cukru a hrubé mouky. Vše rukama zpracováváte tak dlouho, až vám vznikne drobivá směs.
  3. Koláčovou formu vymažete máslem a vysypete hrubou moukou.
  4. Přidejte do těsta sodu, pečlivě promíchejte a těsto vlijte do koláčové formy.
  5. Těsto posypete červeným rybízem a následně posypete drobenkou.
  6. Pečete v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 25 minut.
  7. Pečte asi 40 minut na 180 °C a špejlí průběžně zkoušejte, zda už je koláč upečený. 

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.