Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 20

Celozrnné vanilkové rohlíčky

O trochu zdravější varianta tradičních rohlíčků. Špaldová mouka chutná po oříšcích, takže se do receptu krásně hodí a po cukroví se na stole jen zapráší.

Ingredience

160 g celozrnné špaldové mouky
160 g hladké mouky
100 g moučkového třtinového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
200 g másla
na špičku nože mleté vanilky
citrónová šťáva dle potřeby
moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup

  1. Vypracujte těsto z obou druhů mouky, ořechů, cukru, vanilky a másla.
  2. Pak do těsta opatrně přidejte citrónovou šťávu. 
  3. Těsto nechte v lednici ideálně přes noc, druhý den tvarujte z těsta rohlíčky.
  4. Pečte při 180°C přibližně 8 minut. Ještě teplé obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.