Naše Biofarma Česká červená pšenice 500g
Česká červená pšenice NAŠE BIOFARMAbyla vypěstována na ekofarmě pana Hlaváče, který hospodaří se svou rodinou v nádherném prostředí v oblasti jihomoravské Pálavy
Nepřehlédnutelné purpurové zbarvení této pšenice je způsobeno vysokým obsahem antokyanových barviv. Jedná se tzv. přírodní barviva, která se nacházejí především ve svrchní části zrna. Obsah antokyanů v červené pšenici je dle odborníků srovnatelný s obsahem v červeném víně. Antokyany jsou obecně známy coby významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidský organismus. Antioxidační účinek anthokyanů spočívá v pohlcování volných radikálů a odstraňování škodlivých látek z těla, tvrdí se o nich, že chrání naše buňky před předčasným stárnutím.
Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek či zapékaných pokrmů. Po namletí se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, sušenek a dalších cereálních výrobků. Samostatně je vhodná především pro výrobu trvanlivého pečiva a pšeničných placek. Pro přípravu tradičního pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou. Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.