Lifefood Baobab prášek 160g Bio
Výživná dužina afrického stromu baobab přímo překypuje minerály a antioxidanty. Přirozeně schne uvnitř tvrdé slupky a světlý prášek citrusově kyselé chuti se vyrábí už jen prosíváním.
Baobab lze přidávat do různých zákusků, čímž získají mírně nakyslou chuť, rozmíchat do šťávy nebo jen do vody místo citrónu. Doporučená denní dávka je 1 - 3 lžičky, ale není nijak omezena.
Nejcennějšími vlastnostmi baobabu jsou jeho antioxidační účinky, které jsou několikanásobně vyšší než u ovoce známého těmito účinky: brusinek, borůvek, granátového jablka či goji.
Dále je dužina baobabu plná vlákniny (zlepšuje zažívání a díky obsahu pektinu reguluje hladinu cholesterolu), vápníku (má pozitivní vliv na kostní tkáň), železa, hořčíku a draslíku.
Složení: 100% jemný prášek sušené dužiny plodu Baobabu BIO
Země původu :
Senegal
Baobab prášek je novou exotickou potravinou zajímavé chuti a vlastností. Má výjímečně vysoký obsah antioxidantů a esenciálních minerálů. Zároveň je jeho produkce etická a dlouhodobě udržitelná.
Dužina plodů afrického stromu Baobab ( Adansonia Gigitata L. ) přímo překypuje nutričními látkami, díky jejíchž množství se považuje za jednu z potravin budoucnosti. Prášek baobabu má velmi široké využití v přípravě řady pokrmů a nápujů a díky svému složení je schopen zásadním způsobem vylepšit nutriční profil potravin.
Baobab se pyšní hodnotou 240 ORAC, což je hodnota udávající úroveň antioxidační aktivity.
Dostatečné množství vlákniny ve stravě je vysoce důležité pro optimální stav a fungování zažívacího traktu a pro udržení nízké hladiny cholesterolu. Prášek baobabu obsahuje daleko větší množství vlákniny než ostatní ovoce. Převážná část vlákniny baobabu je tvořena pektinem, který podle všeho hraje významnou roli v snižování hladiny cholesterolu. Rovněž se o pektinu hovoří o jeho prebiotických účincích a tedy pozitivním vlivu na střevní bakterie.
Baobab obsahuje větší množství kalcia než mléko, a to zejména v daleko využitelnější podobě.
Hořčík je významný pro dobře fungující metabolismus, správnou funkci svalů a pevnosti kostí a zubů. Rovněž v obsahu draslíku baobab významně převyšuje ostatní druhy ovoce, a v případě železa je jeho obsah podstatně vyšší než má například špenát.
Baobab se výborně hodí do všech sladkých pokrmů i nápojů. Lze ho jednoduše míchat s vodou, ale daleko lepší je přimíchat ho do ovocných šťáv nebo smoothies. Výborně se hodí do dezertů, dortíků, marmelád, jogurtů, apod.
Doporučená dávka je 5-15g denně ( 1 až 3 lžičky ), jeho dávkování není ale nijak omezeno, je to zkrátka ovocná dužina
Náš tip: smíchejte 2 lžičky prášku z Baobabu s 3dcl čerstvě vymačkaného pomerančového džusu. prášek baobabu pomerančovou šťávu příjemně okyselí.
BAOBAB: má antioxidační účinky omlazuje organismus upravuje zažívání a zácpu má pozitivní vliv na střevní bakterie eliminuje stres, úzkost a nervozitu posiluje mozkovou činnost snižuje cholesterol má více vápníku než mléko ve zcela přirozeně využitelné podobě, mnohem lépe stravitelné podporuje funkci metabolismu pozitivně působí při svalové zátěži a vytrvalostním tréninku pozitivně působí na zuby, dásně pomáhá upravovat osteoporózu obsahuje obrovské množství vápníku, železa, vlákniny, antioxidantů, hořčíku a draslíku pozitivně ovlivňuje energetické hospodaření těla aktivizuje tělo a pomáhá mu udržovat energie obsahuje množství vitaminu C a kyseliny jablečné díky organicky vázanému železu podporuje zdravý růst plodu v těhotenství
Země původu: Senegal