Velikonoční mazanec

leaf image

Chystají se k vám koledníci na Velikonoce? Odměňte je domácími sladkostmi. Jedna z nich je vlastnoručně upečený výborný mazanec.

Doba přípravy60 minut
Počet porcí6 porcí
Recept Velikonoční mazanec

Postup:

  1. 1. Z mléka, kvasnic a lžíce cukru uděláme kvásek.
  2. 2. Vzešlý kvásek smícháme s ostatními surovinami a dobře propracujeme v hladké těsto.
  3. 3. Těsto necháme 2-3 hodiny vykynout.
  4. 4. Z vykynutého těsta vytvarujeme mazanec, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a sezamem.
  5. 5. Pečeme pomalu při 165⁰C dokud není mazanec krásně zlatý.
20
Recept Salát z kysaného zelí
Salát z kysaného zelí

Obyčejné kysané zelí stojí pár korun, ale přitom se může směle nazývat superpotravinou. Dodá vám spoustu vitamínu C a A,..

ČÍST
35 minut
Recept Houbové rizoto
Houbové rizoto

Až přinesete z lesa čerstvé hříbky, vyzkoušejte je při přípravě našeho italského rizota.

ČÍST

Produkty pro recept:

1010 g
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg

39 Kč

103 g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g
400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
253 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g

43 Kč

100 g
Country Life Slunečnicová semena loupaná 100 g Bio
Country Life Slunečnicová semena loupaná 100 g Bio
10 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO

22 Kč

153 g
PROBIO Mandle celé 150 g BIO
PROBIO Mandle celé 150 g BIO

135 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení