Oblíbené

Velikonoční mazanec

leaf image

Chystají se k vám koledníci na Velikonoce? Odměňte je domácími sladkostmi. Jedna z nich je vlastnoručně upečený výborný mazanec.

Doba přípravy60 minut
Počet porcí6 porcí
Recept Velikonoční mazanec

Postup:

  1. 1. Z mléka, kvasnic a lžíce cukru uděláme kvásek.
  2. 2. Vzešlý kvásek smícháme s ostatními surovinami a dobře propracujeme v hladké těsto.
  3. 3. Těsto necháme 2-3 hodiny vykynout.
  4. 4. Z vykynutého těsta vytvarujeme mazanec, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a sezamem.
  5. 5. Pečeme pomalu při 165⁰C dokud není mazanec krásně zlatý.
60 minut
Recept Kokosové kuličky
Kokosové kuličky

Vykoulejte si bílé potěšení...

ČÍST
15 minut
Recept CELOZRNNÝ PERNÍK NA PLECH
CELOZRNNÝ PERNÍK NA PLECH
ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
Bio produkty
9 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio

22 Kč

1000 g
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg

49 Kč

Bio produkty
100 g
Country Life Slunečnicová semena loupaná 100 g Bio
Country Life Slunečnicová semena loupaná 100 g Bio
250 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g

43 Kč

Bio produkty
150 g
PROBIO Mandle celé hnědé Bio 150g
PROBIO Mandle celé hnědé Bio 150g

125 Kč

Bez lepku
100 g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g

23 Kč