Velikonoční mazanec

leaf image

Chystají se k vám koledníci na Velikonoce? Odměňte je domácími sladkostmi. Jedna z nich je vlastnoručně upečený výborný mazanec.

Doba přípravy60 minut
Počet porcí6 porcí
Recept Velikonoční mazanec

Postup:

  1. 1. Z mléka, kvasnic a lžíce cukru uděláme kvásek.
  2. 2. Vzešlý kvásek smícháme s ostatními surovinami a dobře propracujeme v hladké těsto.
  3. 3. Těsto necháme 2-3 hodiny vykynout.
  4. 4. Z vykynutého těsta vytvarujeme mazanec, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a sezamem.
  5. 5. Pečeme pomalu při 165⁰C dokud není mazanec krásně zlatý.
60 minut
Recept Vánočka ze špaldové mouky
Vánočka ze špaldové mouky

Hledáte zdravější variantu klasické vánočky? Inspirujte se naším receptem na tuto vánoční pochoutku, která by neměla chy..

ČÍST
20 minut
Recept Pikantní pečená cuketa s citronovým dresingem
Pikantní pečená cuketa s citronovým dresingem
ČÍST

Produkty pro recept:

400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
1010 g
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg

49 Kč

153 g
PROBIO Mandle celé 150g Bio
PROBIO Mandle celé 150g Bio

129 Kč

10 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio

22 Kč

100 g
Country Life Slunečnicová semena loupaná 100 g Bio
Country Life Slunečnicová semena loupaná 100 g Bio
103 g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g

24 Kč

253 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g

46 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení