Velikonoční mazanec

leaf image

Chystají se k vám koledníci na Velikonoce? Odměňte je domácími sladkostmi. Jedna z nich je vlastnoručně upečený výborný mazanec.

Doba přípravy60 minut
Počet porcí6 porcí
Recept Velikonoční mazanec

Postup:

  1. 1. Z mléka, kvasnic a lžíce cukru uděláme kvásek.
  2. 2. Vzešlý kvásek smícháme s ostatními surovinami a dobře propracujeme v hladké těsto.
  3. 3. Těsto necháme 2-3 hodiny vykynout.
  4. 4. Z vykynutého těsta vytvarujeme mazanec, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a sezamem.
  5. 5. Pečeme pomalu při 165⁰C dokud není mazanec krásně zlatý.
30 min
Recept Grilovaný květák s tahini omáčkou
Grilovaný květák s tahini omáčkou

Grilujete dokola cuketu a papriky? Chtělo by to změnu? Zkuste tentokrát dát na gril květák a podávejte ho s tahini omáčk..

ČÍST
45 minut
Recept Hrachová kaše
Hrachová kaše

Hrachová kaše je tradiční staročeský pokrm plný bílkovin, vápníku, draslíku a vitamínů skupiny B. Dejte si ji jen tak sa..

ČÍST

Produkty pro recept:

400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
253 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g

43 Kč

100 g
Country Life Slunečnicová semena loupaná 100 g Bio
Country Life Slunečnicová semena loupaná 100 g Bio
103 g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g

24 Kč

1010 g
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg

49 Kč

153 g
PROBIO Mandle celé hnědé Bio 150g
PROBIO Mandle celé hnědé Bio 150g

129 Kč

10 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio

22 Kč