Žížalový salát s trochou hlíny

leaf image

Doba přípravy15
Počet porcí2
Recept Žížalový salát s trochou hlíny

Ingredience:

Suroviny:
2 mrkve
1 červená paprika
1 kedlubna
0,5 cukety
2 lžičky černého sezamu
1ks Eggcheese (shmaky, šmakoun – výrobek z vaječného bílku)
2 lžíce za studena lisovaného řepkového oleje

Postup:

  1. Zeleninu oloupeme, očistíme a běžnou škrabkou naplátkujeme (naškrábeme) na žížaly. Shmakyho nakrájíme na plátky či kostičky a přidáme k zelenině. Posypeme černým sezamem, zalijeme řepkovým olejem. Podáme s kvalitním chlebem nebo rozpečeným rohlíkem.
  2. Do salátu je zakombinována bílkovina – shmaky, olej pro lepší rozpustnost a stavitelnost vitamínů ze zeleniny, semínka – obohacení pokrmu o minerály, doplněno pečivem – sacharidy. Tak je jídlo plnohodnotné a nebudete mít po něm brzy hlad.
60 minut
Recept Vánočka ze špaldové mouky
Vánočka ze špaldové mouky

Hledáte zdravější variantu klasické vánočky? Inspirujte se naším receptem na tuto vánoční pochoutku, která by neměla chy..

ČÍST
60 minut
Recept Fazolová polévka
Fazolová polévka

Hledáte tip na zdravou večeři? Fazolová polévka je hutná a skvěle zasytí, takže ji klidně servírujte jako hlavní jídlo. ..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení