Oblíbené

Žížalový salát s trochou hlíny

leaf image

Doba přípravy15
Počet porcí2
Recept Žížalový salát s trochou hlíny

Ingredience:

Suroviny:
2 mrkve
1 červená paprika
1 kedlubna
0,5 cukety
2 lžičky černého sezamu
1ks Eggcheese (shmaky, šmakoun – výrobek z vaječného bílku)
2 lžíce za studena lisovaného řepkového oleje

Postup:

  1. Zeleninu oloupeme, očistíme a běžnou škrabkou naplátkujeme (naškrábeme) na žížaly. Shmakyho nakrájíme na plátky či kostičky a přidáme k zelenině. Posypeme černým sezamem, zalijeme řepkovým olejem. Podáme s kvalitním chlebem nebo rozpečeným rohlíkem.
  2. Do salátu je zakombinována bílkovina – shmaky, olej pro lepší rozpustnost a stavitelnost vitamínů ze zeleniny, semínka – obohacení pokrmu o minerály, doplněno pečivem – sacharidy. Tak je jídlo plnohodnotné a nebudete mít po něm brzy hlad.
20
Recept Broskvová zmrzlina s javorovým sirupem
Broskvová zmrzlina s javorovým sirupem
ČÍST
60 minut
Recept Jablečný štrúdl
Jablečný štrúdl

Využijte nadílku jablek a zpracujte je do voňavého taženého závinu, který vám zpříjemní zkracující se dny.

ČÍST