Tvarohový beránek

leaf image

Můžete ho vytesat z piškotového, třeného, šlehačkového, nebo i mramorovaného těsta… Testovali jsme, zkoušeli, a teď vám s dojetím představujeme našeho šampiona.

Doba přípravy15 minut + pečení
Počet porcí8
Recept Tvarohový beránek

Postup:

  1. Rozdělíme vajíčka a z bílků ušleháme sníh.

  2. Všechny ostatní suroviny smícháme se žloutky a vytvoříme základ těsta.
  3. Na závěr lehce vmícháme sníh, tak aby se těsto provzdušnilo.
  4. Formu vytřeme máslem a vnitřek lehce vysypeme moukou.
  5. Těsto vylejeme do formy a pečeme při 160°C zhruba 40 minut.
  6. Beránka lehce pocukrujeme mletým cukrem.

70 minut
Recept Výborný zapečený čokoládový dortík z quinoy
Výborný zapečený čokoládový dortík z quinoy
ČÍST
60
Recept Celozrnné jidáše
Celozrnné jidáše

Jidáše by neměly chybět na žádném velikonočním stole, tradičně se pekly na Zelený čtvrtek. Motání jidášů má symbolizovat..

ČÍST

Produkty pro recept:

400 g
bio*nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
bio*nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
Akce -21%
9 g
Amylon Cukr vanilkový 8 g BIO
Amylon Cukr vanilkový 8 g BIO

11 Kč

1010 g
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg

29 Kč

13 g
Amylon Kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g BIO
Amylon Kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g BIO

9 Kč

404 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g BIO
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g BIO

63 Kč

516 g
České Ghíčko Ghí – přepuštěné máslo 340 ml
České Ghíčko Ghí – přepuštěné máslo 340 ml

231 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení