Oblíbené

Tvarohový beránek

leaf image

Můžete ho vytesat z piškotového, třeného, šlehačkového, nebo i mramorovaného těsta… Testovali jsme, zkoušeli, a teď vám s dojetím představujeme našeho šampiona.

Doba přípravy15 minut + pečení
Počet porcí8
Recept Tvarohový beránek

Ingredience:

Suroviny:

3 – 4 vejce
1 tvaroh
14 dkg přepuštěného másla
1 hrnek třtinového cukru
citronová kůra
vanilkový cukr
1 prášek do pčiva
2 lžíce pudinkového prášku
1 hrnek celozrnné hladké mouky
moučkový cukr

Postup:

  1. Rozdělíme vajíčka a z bílků ušleháme sníh.

  2. Všechny ostatní suroviny smícháme se žloutky a vytvoříme základ těsta.
  3. Na závěr lehce vmícháme sníh, tak aby se těsto provzdušnilo.
  4. Formu vytřeme máslem a vnitřek lehce vysypeme moukou.
  5. Těsto vylejeme do formy a pečeme při 160°C zhruba 40 minut.
  6. Beránka lehce pocukrujeme mletým cukrem.

30 minut
Recept Cizrno-špenátový burger
Cizrno-špenátový burger
ČÍST
50 minut
Recept Bezlepkový velikonoční beránek
Bezlepkový velikonoční beránek

Velikonoční svátky jsou nemyslitelné bez tradičního pečeného beránka. Na tomto beránkovi si zaručeně pochutnají i ti, kt..

ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
Bio produkty
1000 g
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná hladká 1 kg
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná hladká 1 kg

43 Kč

Bez lepku
Bio produkty
12 g
Amylon BIO kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g
Amylon BIO kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g

9 Kč

Bio produkty
8 g
Amylon Cukr vanilkový 8g Bio
Amylon Cukr vanilkový 8g Bio

11 Kč

Bio produkty
400 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g

62 Kč

340 g
České Ghíčko Ghí - přepuštěné máslo 340ml
České Ghíčko Ghí - přepuštěné máslo 340ml

285 Kč