Tvarohový beránek

leaf image

Můžete ho vytesat z piškotového, třeného, šlehačkového, nebo i mramorovaného těsta… Testovali jsme, zkoušeli, a teď vám s dojetím představujeme našeho šampiona.

Doba přípravy15 minut + pečení
Počet porcí8
Recept Tvarohový beránek

Postup:

  1. Rozdělíme vajíčka a z bílků ušleháme sníh.

  2. Všechny ostatní suroviny smícháme se žloutky a vytvoříme základ těsta.
  3. Na závěr lehce vmícháme sníh, tak aby se těsto provzdušnilo.
  4. Formu vytřeme máslem a vnitřek lehce vysypeme moukou.
  5. Těsto vylejeme do formy a pečeme při 160°C zhruba 40 minut.
  6. Beránka lehce pocukrujeme mletým cukrem.

20 minut
Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty
Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty

Zdravá luštěninová pomazánka, která skvěle chutná na čerstvém chlebu nebo třeba namazaná na krekrech jako netradiční ma..

ČÍST
5 minut
Recept Lahodný dresing z tahini pasty
Lahodný dresing z tahini pasty

Dělá vám problém konzumovat denní doporučené množství zeleniny? Připravte si dobrý dresing a bude to hned snazší. Tato z..

ČÍST

Produkty pro recept:

400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
404 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g

56 Kč

13 g
Amylon BIO kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g
Amylon BIO kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g

8 Kč

1010 g
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg

49 Kč

9 g
Amylon Cukr vanilkový 8g Bio
Amylon Cukr vanilkový 8g Bio

10 Kč

516 g
České Ghíčko Ghí - přepuštěné máslo 340ml
České Ghíčko Ghí - přepuštěné máslo 340ml

259 Kč