Tvarohový dort (cheesecake)
Jahody jsou blahodárným zdrojem síly a energie. Pomáhají očistit tělo od jedovatých látek, zmírnit některé obtíže při trávení, posílí vlasy, kosti i kůži a umí snižovat krevní tlak. Navíc existuje mnoho způsobů, jak jahody využít v kuchyni a připravit z nich opravdové dobroty.

Ingredience:
Suroviny - korpus: |
• 65 g másla |
• 50 g třtinového cukru BIOHARMONIE |
• 1 vejce |
• 150 g celozrnné špaldové mouky (jemně mleté) |
• 2 čajové lžičky prášku do pečiva |
Suroviny - náplň: |
• 750 g netučného tvarohu |
• 200 g třtinového cukru BIOHARMONIE |
• 1 vanilkový cukr |
• 1 vanilkový puding |
• 3 vejce |
• 200 ml kokosového krému Isola Bio |
Postup:
- Nejprve našlehejte máslo s cukrem a vejce, poté přidejte mouku a prášek do pečiva. Těsto se nemá lepit. Vymažte dortovou formu a 2/3 těsta vmačkejte na dno formy. Ze zbytku uválejte hada a rozprostřete jej na okraje formy (asi 3 cm).
- Všechny ingredience na náplň promíchejte v míse. Směsí naplňte připravený korpus. Pečte 1 hodinu v předehřáté troubě na 170°C. Po vypnutí trouby nechte ještě asi 10 minut dojít v troubě. Koláč by měl na povrchu zhnědnout. Podávejte vychlazené.