Tarator

leaf image

Tarator je tradiční balkánské jídlo, něco mezi studenou polévkou a salátem, které nejvíce oceníte v horkých letních dnech. Podávejte ho vychlazený přímo z lednice. 

Doba přípravy20
Počet porcí4
Recept Tarator

Ingredience:

1 ks okurka

600 g bílý jogurt 
3 stroužky česneku
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
hrst pokrájeného kopru
olivový olej
voda
sůl

Postup:

  1. Oloupejte okurku a nahrájejte ji nadrobno. Osolte a zalijte jogurtem.

  2. Přidejte prolisovaný česnek, nasekaný kopr a promíchejte.
  3. Polévku nařeďte podle chuti vodou, dochuťte solí a podávejte zasypanou ořechy s kapkou oleje.

25 minut
Recept Mandlové cupcakes s kávovým kešu krémem
Mandlové cupcakes s kávovým kešu krémem

Mandlové cupcakes se hodí stejně dobře jako snídaně do postele, tak i jako romantický dezert po obědě nebo sladká tečka ..

ČÍST
20 minut
Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty
Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty

Zdravá luštěninová pomazánka, která skvěle chutná na čerstvém chlebu nebo třeba namazaná na krekrech jako netradiční ma..

ČÍST

Produkty pro recept:

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

209 Kč

200 g
Cereus růžová himálajská mletá sůl slánka 200g
Cereus růžová himálajská mletá sůl slánka 200g
103 g
Country Life Vlašské ořechy Bio 100g
Country Life Vlašské ořechy Bio 100g

73 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení