Oblíbené

Tarator

leaf image

Tarator je tradiční balkánské jídlo, něco mezi studenou polévkou a salátem, které nejvíce oceníte v horkých letních dnech. Podávejte ho vychlazený přímo z lednice. 

Doba přípravy20
Počet porcí4
Recept Tarator

Ingredience:

1 ks okurka

600 g bílý jogurt 
3 stroužky česneku
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
hrst pokrájeného kopru
olivový olej
voda
sůl

Postup:

  1. Oloupejte okurku a nahrájejte ji nadrobno. Osolte a zalijte jogurtem.

  2. Přidejte prolisovaný česnek, nasekaný kopr a promíchejte.
  3. Polévku nařeďte podle chuti vodou, dochuťte solí a podávejte zasypanou ořechy s kapkou oleje.

30 minut
Recept CHIA PUDINK S OVOCNÝM AGAREM
CHIA PUDINK S OVOCNÝM AGAREM
ČÍST
60
Recept Celozrnné jidáše
Celozrnné jidáše

Jidáše by neměly chybět na žádném velikonočním stole, tradičně se pekly na Zelený čtvrtek. Motání jidášů má symbolizovat..

ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
100 g
Country Life Vlašské ořechy Bio 100g
Country Life Vlašské ořechy Bio 100g

69 Kč

200 g
Cereus růžová himálajská mletá sůl slánka 200g
Cereus růžová himálajská mletá sůl slánka 200g
Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
500 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

195 Kč