Tarator

leaf image

Tarator je tradiční balkánské jídlo, něco mezi studenou polévkou a salátem, které nejvíce oceníte v horkých letních dnech. Podávejte ho vychlazený přímo z lednice. 

Doba přípravy20
Počet porcí4
Recept Tarator

Ingredience:

1 ks okurka

600 g bílý jogurt 
3 stroužky česneku
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
hrst pokrájeného kopru
olivový olej
voda
sůl

Postup:

  1. Oloupejte okurku a nahrájejte ji nadrobno. Osolte a zalijte jogurtem.

  2. Přidejte prolisovaný česnek, nasekaný kopr a promíchejte.
  3. Polévku nařeďte podle chuti vodou, dochuťte solí a podávejte zasypanou ořechy s kapkou oleje.

30
Recept Polévka z červené čočky se zázvorem
Polévka z červené čočky se zázvorem

Červená čočka má tu výhodu, že nemá slupku a se nemusí se proto namáčet. Polévka z ní je tedy hotová za chviličku a získ..

ČÍST
60 minut
Recept Ořechová bábovka
Ořechová bábovka

Zdravá ořechová bábovka je skvělým tipem, jak zužitkovat podzimní ořechovou nadílku a zpříjemnit si ranní vstávání. Vlaš..

ČÍST

Produkty pro recept:

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
200 g
Cereus růžová himálajská mletá sůl slánka 200g
Cereus růžová himálajská mletá sůl slánka 200g
103 g
Country Life Vlašské ořechy 100g BIO
Country Life Vlašské ořechy 100g BIO

49 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení