Špaldový quiche se sójovým krémem a brokolicí
Lehký zeleninový quiche, který chutná teplý i studený. Jednoduchá příprava, výborná chuť.

Ingredience:
250 g špaldové mouky celozrnné jemně mleté |
3 vejce |
trochu vody (1 – 2 lžíce) |
140 g másla |
100g brokolice |
100g celer |
100g mrkev (zeleninu může každý použít podle vlastní chuti, váha je orientační) |
máslo |
muškátový oříšek, kurkuma, červená paprika (koření dle vlastní chuti) |
sojová smetana |
sýr na posypání |
Postup:
Mouku, jedno vejce, rozpuštěné máslo a trochu vody smícháme a vytvoříme těsto, které vložíme do formy na koláč (o průměru cca 30 cm).
- Těsto na několika místech propícháme vidličkou a necháme chvíli odležet.
- Mezitím nakrájíme zeleninu na menší kousky, krátce na másle opražíme (zelenina by neměla být příliš měkká) a přidáme koření.
- Ve větší sklenici rozmícháme vejce se sojovým krémem a lehce osolíme.
- Na odpočinuté těsto naklademe zeleninu, kterou zalijeme zbývajícími rozmíchanými vejci s krémem a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pečeme dozlatova v troubě na 150° C 30 – 40 minut.