Špaldový quiche se sójovým krémem a brokolicí

leaf image

Lehký zeleninový quiche, který chutná teplý i studený. Jednoduchá příprava, výborná chuť.

Doba přípravy30 minut
Počet porcí4
Recept Špaldový quiche se sójovým krémem a brokolicí

Ingredience:

250 g špaldové mouky celozrnné jemně mleté

3 vejce
trochu vody (1 – 2 lžíce)
140 g másla
100g brokolice
100g celer
100g mrkev (zeleninu může každý použít podle vlastní chuti, váha je orientační)
máslo
muškátový oříšek, kurkuma, červená paprika (koření dle vlastní chuti)
sojová smetana
sýr na posypání

Postup:

  1. Mouku, jedno vejce, rozpuštěné máslo a trochu vody smícháme a vytvoříme těsto, které vložíme do formy na koláč (o průměru cca 30 cm). 

  2. Těsto na několika místech propícháme vidličkou a necháme chvíli odležet.
  3. Mezitím nakrájíme zeleninu na menší kousky, krátce na másle opražíme (zelenina by neměla být příliš měkká) a přidáme koření. 
  4. Ve větší sklenici rozmícháme vejce se sojovým krémem a lehce osolíme. 
  5. Na odpočinuté těsto naklademe zeleninu, kterou zalijeme zbývajícími rozmíchanými vejci s krémem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  6. Pečeme dozlatova v troubě na 150° C 30 – 40 minut.

60 min
Recept PROBIO recept: Zapečené těstoviny se zelím
PROBIO recept: Zapečené těstoviny se zelím

Možná vám takovéhle těstoviny připravovala kdysi vaše babička. Oblíbená česká klasika, kterou rozhodně neurazíte. 

ČÍST
45 minut
Recept Jáhlová kaše se švestkami
Jáhlová kaše se švestkami

Jáhly se poslední roky poněkud vytratily z našich jídelníčků, což je velká škoda. Mají jemnou chuť, jsou skvěle stravite..

ČÍST

Produkty pro recept:

50 g
Sonnentor koření kurkuma mletá bio 40g
Sonnentor koření kurkuma mletá bio 40g

56 Kč

40 g
SONNENTOR koření muškátový oříšek mletý bio 30g
SONNENTOR koření muškátový oříšek mletý bio 30g

86 Kč

Akce -23%
1010 g
PROBIO Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1kg Bio
PROBIO Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1kg Bio

53 Kč

280 g
SÓJOVÁ smetana bio 250ml Provamel
SÓJOVÁ smetana bio 250ml Provamel

46 Kč