Špaldové pracny

leaf image

Pracny nejsou pracný! Špaldové pracny s lískovými ořechy, kakaem a hřebíčkem nejen chutnají, ale také krásně provoní celý byt.

Doba přípravy30 minut + pečení
Počet porcí40
Recept Špaldové pracny

Ingredience:

200 g špaldové hladké mouky 

150 g mletých lískových ořechů
150 g ghí
120 g třtinového cukru
1 vejce
20 g kakaa
7 hřebíčků (rozdrtíme v hmoždíři)
1/2 lžičky skořice

Postup:

  1. Smíchejte všechny ingredience a na válu vytvořte těsto. Vzniklé těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici.

  2. Těsto napěchujte do formiček. Pokud chcete, aby se pracny po pečení lépe vyklopily, vymažte formičky trochou ghí a obalte vnitřek formičky trochou mouky. 
  3. Pracny pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 15 minut. 
  4. Upečené pracny vyklopte z formiček a skladujte je na chladném místě. 
  5. Před podáváním můžete jemně posypat moučkovým cukrem.

5 min
Recept RYCHLÝ DEZERT z chia semínek
RYCHLÝ DEZERT z chia semínek

Zdravá a rychlá svačinka nejen pro Vás, ale i pro Vaše ratolesti.

ČÍST
10 min.
Recept Pavlíniny slané tyčky
Pavlíniny slané tyčky
ČÍST

Produkty pro recept:

1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO

53 Kč

45 g
Sonnentor Koření hřebíček celý 35 g BIO
Sonnentor Koření hřebíček celý 35 g BIO

73 Kč

153 g
PROBIO Lískové ořechy celé 150 g BIO
PROBIO Lískové ořechy celé 150 g BIO

93 Kč

50 g
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO

59 Kč

182 g
bio*nebio Nepražený kakaový prášek 150 g BIO
bio*nebio Nepražený kakaový prášek 150 g BIO

79 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení