Špaldové pracny

leaf image

Pracny nejsou pracný! Špaldové pracny s lískovými ořechy, kakaem a hřebíčkem nejen chutnají, ale také krásně provoní celý byt.

Doba přípravy30 minut + pečení
Počet porcí40
Recept Špaldové pracny

Ingredience:

200 g špaldové hladké mouky 

150 g mletých lískových ořechů
150 g ghí
120 g třtinového cukru
1 vejce
20 g kakaa
7 hřebíčků (rozdrtíme v hmoždíři)
1/2 lžičky skořice

Postup:

  1. Smíchejte všechny ingredience a na válu vytvořte těsto. Vzniklé těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici.

  2. Těsto napěchujte do formiček. Pokud chcete, aby se pracny po pečení lépe vyklopily, vymažte formičky trochou ghí a obalte vnitřek formičky trochou mouky. 
  3. Pracny pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 15 minut. 
  4. Upečené pracny vyklopte z formiček a skladujte je na chladném místě. 
  5. Před podáváním můžete jemně posypat moučkovým cukrem.

35 minut
Recept Houbové rizoto
Houbové rizoto

Až přinesete z lesa čerstvé hříbky, vyzkoušejte je při přípravě našeho italského rizota.

ČÍST
20
Recept Zapečená rajčata s quinoou, špenátem a sýrem
Zapečená rajčata s quinoou, špenátem a sýrem
ČÍST

Produkty pro recept:

50 g
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g Bio
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g Bio

63 Kč

153 g
PROBIO Lískové ořechy celé 150g Bio
PROBIO Lískové ořechy celé 150g Bio

93 Kč

1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg Bio
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg Bio

83 Kč

45 g
Sonnentor Koření hřebíček celý bio 35 g
Sonnentor Koření hřebíček celý bio 35 g

73 Kč

182 g
Bio Nebio Nepražený kakaový prášek 150 g Bio
Bio Nebio Nepražený kakaový prášek 150 g Bio

79 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení