Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min + pečení
porce: 40

Špaldové pracny

Pracny nejsou pracný! Špaldové pracny s lískovými ořechy, kakaem a hřebíčkem nejen chutnají, ale také krásně provoní celý byt.

Ingredience

200 g špaldové hladké mouky 
150 g mletých lískových ořechů
150 g ghí
120 g třtinového cukru
1 vejce
20 g kakaa
7 hřebíčků (rozdrtíme v hmoždíři)
1/2 lžičky skořice

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience a na válu vytvořte těsto. Vzniklé těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici.
  2. Těsto napěchujte do formiček. Pokud chcete, aby se pracny po pečení lépe vyklopily, vymažte formičky trochou ghí a obalte vnitřek formičky trochou mouky. 
  3. Pracny pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 15 minut. 
  4. Upečené pracny vyklopte z formiček a skladujte je na chladném místě. 
  5. Před podáváním můžete jemně posypat moučkovým cukrem.

Nákupní seznam

Bio
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO
Bio
PROBIO Lískové ořechy celé 150 g BIO
Bio
Sonnentor Koření hřebíček celý 35 g BIO
Bio
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO

Na dotaz

(očekáváme dodání do 23. září 2025)

Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO
Od Sonnentor

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.