Špaldové pracny

leaf image

Pracny nejsou pracný! Špaldové pracny s lískovými ořechy, kakaem a hřebíčkem nejen chutnají, ale také krásně provoní celý byt.

Doba přípravy30 minut + pečení
Počet porcí40
Recept Špaldové pracny

Ingredience:

200 g špaldové hladké mouky 

150 g mletých lískových ořechů
150 g ghí
120 g třtinového cukru
1 vejce
20 g kakaa
7 hřebíčků (rozdrtíme v hmoždíři)
1/2 lžičky skořice

Postup:

  1. Smíchejte všechny ingredience a na válu vytvořte těsto. Vzniklé těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici.

  2. Těsto napěchujte do formiček. Pokud chcete, aby se pracny po pečení lépe vyklopily, vymažte formičky trochou ghí a obalte vnitřek formičky trochou mouky. 
  3. Pracny pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 15 minut. 
  4. Upečené pracny vyklopte z formiček a skladujte je na chladném místě. 
  5. Před podáváním můžete jemně posypat moučkovým cukrem.

20 minut
Recept Fazolový mexický hamburger s limetkovým jogurtem
Fazolový mexický hamburger s limetkovým jogurtem
ČÍST
90 minut
Recept Bezlepkový pita chléb
Bezlepkový pita chléb

Super věc na cesty - svačinka z bezlepkové pity, do které vložíte libovolnou náplň. Pitu oceníte i jako přílohu k hummus..

ČÍST

Produkty pro recept:

1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1kg Bio
PROBIO Špaldová mouka hladká 1kg Bio

86 Kč

45 g
Sonnentor Koření hřebíček celý bio 35g
Sonnentor Koření hřebíček celý bio 35g

66 Kč

153 g
PROBIO Lískové ořechy celé 150 g
PROBIO Lískové ořechy celé 150 g

93 Kč

182 g
Bio Nebio Nepražený kakaový prášek 150 g Bio
Bio Nebio Nepražený kakaový prášek 150 g Bio

73 Kč

50 g
Sonnentor koření skořice mletá bio druh Cejlon 40g
Sonnentor koření skořice mletá bio druh Cejlon 40g

56 Kč