Oblíbené

Špaldoto se špenátem a sýrem

leaf image

Omrzely vás klasické těstoviny? Zkuste pro změnu kernotto, které obsahuje spoustu vlákniny a je výborně stravitelné. 

Doba přípravy30 minut
Počet porcí4
Recept Špaldoto se špenátem a sýrem

Ingredience:

300g špaldové kernotto

2 hrsti vlašských ořechů
450g špenátu
3 lžíce olivový olej
2 ks cibule
mořská sůl
300g balkánský sýr
máslo
muškátový oříšek
kmín
3 stroužky česneku

Postup:

  1. Kernotto propláchněte a vsypte do hrnce se silnějším dnem.

  2. Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější.
  3. Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte.
  4. Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř, kmín a všechno společně restujte.
  5. Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný sýr balkánský (nebo třeba kozí), prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte.
  6. Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte.
  7. Po upečení posypte sýrem.

30 minut
Recept Čočkový dhál
Čočkový dhál

Indická kuchyně je svými luštěninovými pokrmy vyhlášená. Indové konzumují čočku téměř každý den a v jejím dochucování js..

ČÍST
60
Recept Medovo-dýňové perníčky
Medovo-dýňové perníčky

Upečte si na Vánoce perníčky s medem a dýní!

ČÍST

Produkty pro recept:

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
Akce -26%
Výprodej
500 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

145 Kč

Bio produkty
60 g
Sonnentor Koření kmín mletý 60g Bio
Sonnentor Koření kmín mletý 60g Bio

53 Kč

Bio produkty
30 g
SONNENTOR koření muškátový oříšek mletý bio 30g
SONNENTOR koření muškátový oříšek mletý bio 30g

83 Kč

Bez laktózy
Bio produkty
500 g
Naše Biofarma České špaldové kroupy (kernotto) 500 g
Naše Biofarma České špaldové kroupy (kernotto) 500 g