Špaldoto se špenátem a sýrem

leaf image

Omrzely vás klasické těstoviny? Zkuste pro změnu kernotto, které obsahuje spoustu vlákniny a je výborně stravitelné. 

Doba přípravy30 minut
Počet porcí4
Recept Špaldoto se špenátem a sýrem

Ingredience:

300g špaldové kernotto

2 hrsti vlašských ořechů
450g špenátu
3 lžíce olivový olej
2 ks cibule
mořská sůl
300g balkánský sýr
máslo
muškátový oříšek
kmín
3 stroužky česneku

Postup:

  1. Kernotto propláchněte a vsypte do hrnce se silnějším dnem.

  2. Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější.
  3. Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte.
  4. Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř, kmín a všechno společně restujte.
  5. Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný sýr balkánský (nebo třeba kozí), prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte.
  6. Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte.
  7. Po upečení posypte sýrem.

15 minut
Recept Celozrnný perník na plech
Celozrnný perník na plech
ČÍST
30 minut
Recept Cizrno-špenátový burger
Cizrno-špenátový burger

Pokud vás už nudí klasické grilované dobrůtky, vyzkoušejte náš cizrno-špenátový burger s pestem ze sušených rajčat. Je o..

ČÍST

Produkty pro recept:

70 g
Sonnentor Koření kmín mletý 60g Bio
Sonnentor Koření kmín mletý 60g Bio

56 Kč

40 g
SONNENTOR koření muškátový oříšek mletý bio 30g
SONNENTOR koření muškátový oříšek mletý bio 30g

86 Kč

500 g
Naše Biofarma České špaldové kroupy (kernotto) 500 g
Naše Biofarma České špaldové kroupy (kernotto) 500 g
850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

195 Kč