Slaný koláč s kysaným zelím

leaf image

Odmítají vaše děti jíst kysané zelí? Zamaskujte ho do tohoto lahodného koláče a budete mít co dělat, aby na vás zbyl aspoň kousek. 

Doba přípravy30 minut
Počet porcí6
Recept Slaný koláč s kysaným zelím

Ingredience:

200 g kysaného zelí

100 g sýra
200 g hladké mouky
100 g másla nebo ghí
1 vejce
sůl
slanina, špenátové lísty dle chuti

Postup:

  1. Mouku, ½ lžičky soli, 1 vejce a máslo rychle zpracujte v hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladničce 30 minut odpočinout.

  2. Těsto vyndejte z lednice a rozválejte ho na plát o trochu větší, než je velikost koláčové formy a přeneste ho do ní – mělo by pokrýt i stěny formy. Těsto k formě trochu přimáčkněte, propíchejte vidličkou a vložte do trouby na 10 minut předpéct.
  3. Po 10 minutách těsto vyndejte a nechte zchladnout.
  4. Zelí nechte okapat, překrájejte na menší kousky a nandejte na předpečené těsto. Můžete posypat nastrouhaným sýrem nebo i sýr zamíchat do zelí.
  5. Zapečte zhruba 30 – 40 min. při 180 st.C. 
  6. TIP: Pro vylepšení přidejte do zelí kostičky nakrájené slaniny. Hotový koláč můžete posypat lístky čerstvého špenátu.

15 minut
Recept Celozrnný perník na plech
Celozrnný perník na plech
ČÍST
30 minut
Recept Raw brownies
Raw brownies

Nachystejte si super zdravou svačinu. Příprava raw brownies vám nezabere víc času než upéct bábovku. A stačit vám bude o..

ČÍST

Produkty pro recept:

1010 g
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg Bio
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg Bio

45 Kč

750 g
PROBIO Zelí kysané sterilované 750g Bio
PROBIO Zelí kysané sterilované 750g Bio

93 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení