Slaný koláč s kysaným zelím

leaf image

Odmítají vaše děti jíst kysané zelí? Zamaskujte ho do tohoto lahodného koláče a budete mít co dělat, aby na vás zbyl aspoň kousek. 

Doba přípravy30 minut
Počet porcí6
Recept Slaný koláč s kysaným zelím

Ingredience:

200 g kysaného zelí

100 g sýra
200 g hladké mouky
100 g másla nebo ghí
1 vejce
sůl
slanina, špenátové lísty dle chuti

Postup:

  1. Mouku, ½ lžičky soli, 1 vejce a máslo rychle zpracujte v hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladničce 30 minut odpočinout.

  2. Těsto vyndejte z lednice a rozválejte ho na plát o trochu větší, než je velikost koláčové formy a přeneste ho do ní – mělo by pokrýt i stěny formy. Těsto k formě trochu přimáčkněte, propíchejte vidličkou a vložte do trouby na 10 minut předpéct.
  3. Po 10 minutách těsto vyndejte a nechte zchladnout.
  4. Zelí nechte okapat, překrájejte na menší kousky a nandejte na předpečené těsto. Můžete posypat nastrouhaným sýrem nebo i sýr zamíchat do zelí.
  5. Zapečte zhruba 30 – 40 min. při 180 st.C. 
  6. TIP: Pro vylepšení přidejte do zelí kostičky nakrájené slaniny. Hotový koláč můžete posypat lístky čerstvého špenátu.

30 minut
Recept BIO domácí sušenky s oříšky a javorovým sirupem
BIO domácí sušenky s oříšky a javorovým sirupem

Domácí ovesné sušenky, které hravě zvládne i malé dítě. Můžete si je variabilně zpestřit a vylepšit přidáním různých sem..

ČÍST
40
Recept Jáhlové koule s kokosem
Jáhlové koule s kokosem
ČÍST

Produkty pro recept:

750 g
PROBIO Zelí kysané sterilované 750g Bio
PROBIO Zelí kysané sterilované 750g Bio

93 Kč

Akce -20%
1010 g
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg Bio
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg Bio

47 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení