Pomazánka z červené čočky
Tato lahodná pomazánka skvěle zasytí díky vysokému obsahu vlákniny, kvalitních rostlinných bílkovin a tuků a představuje tak ideální svačinku do školy i do práce.
40
6
Ingredience:
200 g červené loupané čočky |
1 cibule |
1 mrkev |
5 lžic olivového oleje |
2 stroužky česneku |
1 lžička soli |
1 š petka kari koření |
600 ml vody |
2 lžíce citronové šťávy |
Postup:
Čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte mrkev a za občasného míchání restujte pár minut.
- Pak přidejte utřený česnek, lehce osolte a ochuťte kari kořením. Ke směsi přidejte okapanou červenou čočku, zalijte vroucí vodou a přiklopte pokličkou.
- Vařte na mírném plameni 20 minut a občas zamíchejte. Všechna voda by se měla vyvařit, čočka být měkká a získat tak kašovitou konzistenci.
- Dochuťte solí, citronovou šťávou, lžící olivového oleje a nechte vychladnout, aby pomazánka zatuhla.
- Namažte na pečivo a dle chuti ozdobte jarní cibulkou nebo červstvou zeleninou.