Polévka z červené čočky se zázvorem

leaf image

Červená čočka má tu výhodu, že nemá slupku a se nemusí se proto namáčet. Polévka z ní je tedy hotová za chviličku a získáte tak rychlý oběd plný kvalitních bílkovin. 

Doba přípravy30
Počet porcí8
Recept Polévka z červené čočky se zázvorem

Ingredience:

1 hrnek červené čočky

2 lžíce oleje
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce římského kmína
cca 4 cm čerstvého zázvoru
400 ml krájených rajčat
1,5 l zeleninového vývaru 

Postup:

  1. Čočku propláchněte a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a pár minut opékejte.

  2. Poté přidejte kmín a nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata, zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká.
  3. Na závěr dochuťte pepřem a solí a podávejte s čerstvými bylinkami, třeba petrželkou.

50 minut
Recept Bezlepkový velikonoční beránek
Bezlepkový velikonoční beránek

Velikonoční svátky jsou nemyslitelné bez tradičního pečeného beránka. Na tomto beránkovi si zaručeně pochutnají i ti, kt..

ČÍST
20 minut
Recept Fazolový mexický hamburger s limetkovým jogurtem
Fazolový mexický hamburger s limetkovým jogurtem
ČÍST

Produkty pro recept:

66 g
Country Life Bio Würzl zeleninový bujón kostky 66 g
Country Life Bio Würzl zeleninový bujón kostky 66 g
50 g
Sonnentor Koření Římský Kmín celý 40g Bio
Sonnentor Koření Římský Kmín celý 40g Bio

63 Kč

480 g
Biolinie Bio Rajčata sekaná sterilovaná 400g
Biolinie Bio Rajčata sekaná sterilovaná 400g

39 Kč

503 g
PROBIO Červená čočka loupaná 500g Bio
PROBIO Červená čočka loupaná 500g Bio

49 Kč