Polévka z červené čočky se zázvorem

leaf image

Červená čočka má tu výhodu, že nemá slupku a se nemusí se proto namáčet. Polévka z ní je tedy hotová za chviličku a získáte tak rychlý oběd plný kvalitních bílkovin. 

Doba přípravy30
Počet porcí8
Recept Polévka z červené čočky se zázvorem

Ingredience:

1 hrnek červené čočky

2 lžíce oleje
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce římského kmína
cca 4 cm čerstvého zázvoru
400 ml krájených rajčat
1,5 l zeleninového vývaru 

Postup:

  1. Čočku propláchněte a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a pár minut opékejte.

  2. Poté přidejte kmín a nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata, zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká.
  3. Na závěr dochuťte pepřem a solí a podávejte s čerstvými bylinkami, třeba petrželkou.

25
Recept Citrónový krém
Citrónový krém

Namazejte si ho na palačinku, ozdobte jím koláč nebo ho mlsejte jen tak lžičkou ze skleničky... Příprava tohoto lahodnéh..

ČÍST
10 min
Recept Tvarohová pomazánka s česnekem a bylinkami
Tvarohová pomazánka s česnekem a bylinkami

Tvarohové pomazánky jsou česká klasika. Jsou rychlé, výživné a chutnají dospělým i dětem. Doplněné čerstvými bylinkami, ..

ČÍST

Produkty pro recept:

66 g
Würzl zeleninový bujón kostky 66 g BIO
Würzl zeleninový bujón kostky 66 g BIO
480 g
Biolinie Rajčata sekaná sterilovaná 400g BIO
Biolinie Rajčata sekaná sterilovaná 400g BIO
50 g
Sonnentor Koření římský kmín celý 40 g BIO
Sonnentor Koření římský kmín celý 40 g BIO
503 g
PROBIO Červená čočka loupaná 500g BIO
PROBIO Červená čočka loupaná 500g BIO

69 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení