Pizza Prosciutto
Máte chuť na domácí pizzu, ale vyhýbáte se lepku? Právě pro Vás máme jednoduchý a rychlý recept na bezlepkový korpus, který si můžete ozdobit podle své chuti.

Ingredience:
125 g bezlepkové směsi Jizerka |
150 g bílého jogurtu |
1 bezlepkový prášek do pečiva |
1 vejce |
špetka soli |
krájená rajčata |
oregano |
česnek |
šunka, sýr, olivy dle chuti |
Postup:
Všechny ingredience dáme do velké mísy a vymícháme z nich hladné těsto.
- Těsto rovnoměrně rozetřeme na pečící papír.
- Rajčatovou omáčkou smícháme s utřeným česnekem, solí, pepřem a oreganem.
- Těsto potřeme rajčatovou omáčkou a přidáme šunku, sýr, olivy a případně další suroviny dle chuti.
- Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme cca. 25 až 30 min, dokud okraje pizzy nezezlátnou.