Mrkvové muffiny - Mrkvánky

leaf image

Mrkvové muffiny doporučujeme všem skeptikům, kteří se nad mrkví v moučnících ošklíbají. Zaručujeme, že se po nich jenom zapráší a všechny návštěvy se budou dožadovat receptu.

Doba přípravy40 minut
Počet porcí12
Recept Mrkvové muffiny - Mrkvánky

Ingredience:

20 dkg polohrubé mouky

17 dkg mrkve
17 dkg jablek
7 dkg vlašských ořechů
7 dkg rozinek
1,3 dcl oleje
1 lžíce medu 
1 lžička kypřícího prášku
1/2 lžičky skořice

Postup:

  1. Zapněte troubu na 200 °C.

  2. Vezměte si mísu, ve které budete připravovat těsto. Mrkev důkladně omyjte, očistěte a nastrouhejte nahrubo. Jablka omyjte, rozkrojte, vyjměte z nich jadřince a nastrouhejte také nahrubo. Loupat je nemusíte, klidně jim nechte slupku. Ke strouhání můžete použít klasické struhadlo nebo jablka a mrkev nasekat v mixéru. Obojí pak nasypte do mísy.
  3. V mixéru nebo ručně nasekejte ořechy a přidejte je do mísy spolu s hrozinkami.
  4. Vezměte si vařečku a postupně do směsi přisypávejte mouku a míchejte.
  5. Jakmile budete mít mouku zapracovanou, vlijte do mísy olej, obě vajíčka, přidejte prášek do pečiva a skořici a vše pořádně zamíchejte.
  6. Vezměte si plech na muffiny a do jednotlivých důlků vložte papírové košíčky na muffiny. Hotovou směs pak do jednotlivých košíčků rovnoměrně rozdělte.
  7. Vložte plech do předehřáté trouby a pečte na 200 °C zhruba 20-25 minut. Až muffiny na povrchu zezlátnou, budou hotové.
  8. Naše tipy:
  9. Při pečení používejte nesířené ovoce. Vyzkoušejte třeba kombinaci hrozinek a brusinek.
  10. Vyměňte vlašské ořechy za mandle a muffiny budou mít jemnější chuť.
  11. Z muffinů snadno uděláte "cupcaky". Ozdobte je nahoře například zakysanou smetanou oslazenou vanilkovým cukrem a posypte kvalitním kakaem.
  12. Do muffinů můžete také zapéct náplň v podobě kvalitní marmelády. 

20 minut
Recept Lívance s ovesnými vločkami
Lívance s ovesnými vločkami

Zakousněte se do nadýchaných lívanců, jejichž základ tvoří celozrnná ječná mouka a ovesné vločky. Ječné lívance tak moho..

ČÍST
30 minut
Recept Teplý salát s čočkou beluga
Teplý salát s čočkou beluga

Černá čočka beluga se nemusí předem namáček a krásně drží tvar, skvěle se proto hodí pro přípravu salátů nebo jako dobře..

ČÍST

Produkty pro recept:

253 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g

43 Kč

103 g
Country Life Vlašské ořechy Bio 100g
Country Life Vlašské ořechy Bio 100g

69 Kč

1010 g
PROBIO Mouka pšeničná polohrubá 1kg Bio
PROBIO Mouka pšeničná polohrubá 1kg Bio

53 Kč

860 g
BIOLINIE Slunečnicový olej 500ml
BIOLINIE Slunečnicový olej 500ml

105 Kč

153 g
Bio Nebio Kypřicí prášek z vinného kamene 150g
Bio Nebio Kypřicí prášek z vinného kamene 150g

46 Kč

940 g
Bio Nebio Květový med ze Železných hor 650 g
Bio Nebio Květový med ze Železných hor 650 g

139 Kč