Mandlové houstičky plněné jahodami a kokosovou šlehačkou

leaf image

Nachystejte tento zdravý a bezlepkový dezert pro své milé. Hodí se nejenom na Valentýna!

Doba přípravy30 minut
Počet porcí6
Recept Mandlové houstičky plněné jahodami a kokosovou šlehačkou

Ingredience:

2 hrnečky mandlové mouky

1/4 hrnečku špaldové mouky
1/4 hrnečku rozehřátého kokosového oleje
3 PL medu
2 vajíčka
1/2 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL vanilkového extraktu nebo zrnka z 1 vanilkového lusku
špetka mořské soli
jahody nebo jiné ovoce
kokosové mléko v konzervě
2 PL medu 

Postup:

  1. Kokosové mléko nechte přes noc stuhnout v ledničce.

  2. Do misky nasypejte mandlovou a špaldovou mouku, přidejte prášek do pečiva, špetku soli a vše pořádně promíchejte.
  3. V druhé misce rozmíchejte vajíčka, vanilkový prášek, předehřátý kokosový olej a med. Obě směsi potom smíchejte dohromady.
  4. Předehřejte si troubu na 180°C. Těsto rozdělte na drobné bochánky a vyskládejte na plech s pečícím papírem.
  5. Pečte asi 15-20 minut.
  6. Omyjte a nakrájejte ovoce na kousky.
  7. Z lednice vyndejte kokosové mléko v plechovce. Odeberte z něj hustou bílou část, která se utvořila na povrchu. Smíchejte ji s medem a vytvořte sníh.
  8. Houstičky nazdobte a můžete servírovat.

20
Recept Tarator
Tarator

Tarator je tradiční balkánské jídlo, něco mezi studenou polévkou a salátem, které nejvíce oceníte v horkých letních dnec..

ČÍST
45 minut
Recept RAWhlíčky
RAWhlíčky

Letos jsou rohlíčky OUT, napečte si RAWhlíčky! Jednoduchý recept, který se bude hodit k vánočním pohádkám. Nabídněte vaš..

ČÍST

Produkty pro recept:

220 g
Allnature Mandlová mouka 200g Bio
Allnature Mandlová mouka 200g Bio
1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO

53 Kč

153 g
bio*nebio Kypřicí prášek z vinného kamene 150 g
bio*nebio Kypřicí prášek z vinného kamene 150 g

53 Kč

900 g
Med květový luční 900g Číhala
Med květový luční 900g Číhala
767 g
Allnature Kokosový olej panenský 500 ml BIO
Allnature Kokosový olej panenský 500 ml BIO

169 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení