Oblíbené

MAKRONKY

leaf image

Makronky pocházejí z renesanční Itálie, přestože se tváří jako plnokrevné Francouzky. To Kateřina Medicejská je přivezla do Francie, která bílkové pusinky s lehkostí přijala za své. Největší oblibu si získaly především ty pestrobarevné, spojené krémy všelijakých příchutí. U nás tahle dobrůtka na oblibu čekala poměrně dlouho. Ale kdo si počká...

Doba přípravy45
Počet porcí6
Recept MAKRONKY

Ingredience:

120 g jemně mletých mandlí
150 g moučkového cukru
90 g bílku ( cca ze 3 vajec)
50 g krupicového cukru
Potravinářské barvivo
Krém:
250 g másla
100 g moučkového cukru
200 ml suchého sektu

Postup:

  1. Mleté mandle smíchejte s moučkovým cukrem, rozmixujte
  2. v mixéru a poté přesejte přes cedník.
  3. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem do měkké pěny, přidejte barvu a vyšlehejte pevný sníh.
  4. Směs mandlí a cukru přisypte do sněhu, míchejte, dokud není těsto hladké, řídké, ale pevné (aby se těsto na plechu neroztékalo). Těsto dejte do cukrářského sáčku a vytvořte na plechu kolečka o průměru 4,5 cm. Makronky nechte na plechu zaschnout, při doteku nesmějí lepit (může to trvat i 60 minut). Pečte 10-12 minut na 150 stupňů.
  5. Vytvořte krém, sekt v krému dodává lehkost i chuť. Rozložte makronky, na spodní stranu poloviny z nich naneste do středu krém a přiklopte zbylými makronkami. Opatrně stlačte, aby se krém dostal ke krajům. Pozor na rozmáčknutí makronky.
40 min
Recept INDICKÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY
INDICKÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Výborný recept na netradiční polévku.

ČÍST
1,5 hod
Recept BUCHTIČKY S VANILKOVÝM KRÉMEM ze špaldové mouky
BUCHTIČKY S VANILKOVÝM KRÉMEM ze špaldové mouky

Oblíbené jídlo ve školních jídelnách trochu zdravěji.

ČÍST

Produkty pro recept:

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
200 g
Ecoato Mandlová mouka 200g Bio
Ecoato Mandlová mouka 200g Bio

145 Kč

Bio produkty
400 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g

56 Kč