Malinové makronky

leaf image

Makronky pocházejí z renesanční Itálie, přestože se tváří jako plnokrevné Francouzky. To Kateřina Medicejská je přivezla do Francie, která bílkové pusinky s lehkostí přijala za své. Největší oblibu si získaly především ty pestrobarevné, spojené krémy všelijakých příchutí. U nás tahle dobrůtka na oblibu čekala poměrně dlouho. Ale kdo si počká...

Doba přípravy45
Počet porcí6
Recept Malinové makronky

Ingredience:

120 g mandlové mouky

150 g moučkového cukru
90 g bílku ( cca ze 3 vajec)
50 g krupicového cukru
2 lžičky prášku z lyofilizovaných malin
Krém:
250 g másla
100 g moučkového cukru
200 ml suchého sektu

Postup:

  1. Mandlovou mouku smíchejte s moučkovým cukrem, rozmixujte v mixéru a poté přesejte přes cedník.

  2. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem do měkké pěny, přidejte prášek z malin a vyšlehejte pevný sníh.
  3. Směs mandlí a cukru přisypte do sněhu, míchejte, dokud není těsto hladké, řídké, ale pevné (aby se těsto na plechu neroztékalo).
  4. Těsto dejte do cukrářského sáčku a vytvořte na plechu kolečka o průměru 4,5 cm. Makronky nechte na plechu zaschnout, při doteku nesmějí lepit (může to trvat i 60 minut). Pečte 10-12 minut na 150 stupňů.
  5. Vytvořte krém, sekt v krému dodává lehkost i chuť. Rozložte makronky, na spodní stranu poloviny z nich naneste do středu krém a přiklopte zbylými makronkami. Opatrně stlačte, aby se krém dostal ke krajům. Pozor na rozmáčknutí makronky.

40 minut
Recept Zázvorový sirup
Zázvorový sirup

Smíchejte perlivou vodu se zázvorovým sirupem a získáte příjemně osvěžující nápoj pro horké letní dny. V našem receptu v..

ČÍST
5 minut
Recept Ananasová zmrzlina bez mléka
Ananasová zmrzlina bez mléka
ČÍST

Produkty pro recept:

Akce -25%
404 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g

42 Kč

204 g
Ecoato Mandlová mouka 200g Bio
Ecoato Mandlová mouka 200g Bio

145 Kč

63 g
NATU Lyofilizované maliny 45g
NATU Lyofilizované maliny 45g

99 Kč