Lokše s mákem a povidly

leaf image

Zbyly vám od oběda vařené brambory? Zpracujte je na bramborové placky neboli lokše podle receptu našich babiček - získáte rychlou večeři, po které se jen zapráší.

Doba přípravy30
Počet porcí6
Recept Lokše s mákem a povidly

Ingredience:

400 g brambor vařených ve slupce

130 g hladké mouky
mouka na podsypání
sůl
povidla
mletý mák
2 lžíce moučkového cukru
rozpuštěné máslo

Postup:

  1. Brambory nastrouhejte na jemno, přidejte k nim mouku a trochu soli.

  2. Zpracujte ručně těsto (podle potřeby přidejte víc mouky, aby se těsto nelepilo) a nechte ho chvíli odpočinout.
  3. Těsto rozdělte na 6 dílů a na pomoučené ploše vyválejte placky.
  4. Placky opečte na suché pánvi nebo plotýnce z obou stran, dokud se placky nezačnou nadouvat.
  5. Hotové placky namažte povidly, zarolujte a posypejte mákem.
  6. Nakonec přelijte rozpuštěným máslem.

30 minut
Recept Čočkový dhál
Čočkový dhál

Indická kuchyně je svými luštěninovými pokrmy vyhlášená. Indové konzumují čočku téměř každý den a v jejím dochucování js..

ČÍST
40 minut
Recept Bulgurové rizoto se zeleninou
Bulgurové rizoto se zeleninou

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Je výživnější než klasické těstoviny i rýže a potěší vás příjemnou oří..

ČÍST

Produkty pro recept:

225 g
Zwergenwiese Povidla švestková 225g Bio
Zwergenwiese Povidla švestková 225g Bio
1010 g
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg BIO
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg BIO

59 Kč

203 g
Bio Nebio Mák modrý český 200g
Bio Nebio Mák modrý český 200g

43 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení