Letní ovocný koláč
Osvěžte se šťavnatým koláčem s čerstvým ovocem rozpečeným ve vanilkovém krému...
60 minut
10
Ingredience:
2 hrnky špaldové celozrnné hladké mouky |
1/3 hrnku xylitolu |
špetka soli |
150 ml (3/4 hrnku) slunečnicového oleje |
1 krabička (250 ml) smetany (může být i rostlinná) |
3 lžíce prášku vanilkového pudingu |
1 sáček sušeného droždí |
3 lžíce třtinového cukru do náplně |
2 lžíce třtinového cukru na posypání |
2 hrnky ovoce - borůvky, maliny nebo ostružiny |
Postup:
V míse smíchejte mouku, xylitol, špetku soli a přidejte slunečnicový olej.
- Celou směs zpracujte do pevného těsta. Těsto vytvarujte do formy na pečení a vidličkou těsto do mnoha místech propíchejte.
- Pečící formu i s těstem nechte na 45 minut odpočinout v mrazáku.
- Mezitím předehřejte troubu na 180°. Těsto vložte ho do vyhřáté trouby a pečte 10 minut.
- Mezi tím, co se těsto peče, si připravte náplň. Ovesnou smetanu smíchejte s vanilkovým pudingem, třemi lžícemi třtinového cukru a se sušeným droždím, ovoce omyjte.
- Předpečené těsto vyndejte z trouby. Na těsto nalijte náplň a vsypte ovoce. Nakonec koláč posypte dvěmi lžícemi třtinového cukru a pečte dalších 35-40 minut. Po vychladnutí koláč dozdobte ještě čerstvým ovocem.