Kokosovo-limetková Panna cotta

leaf image

Svěží, jednoduchý a jedinečný italský dezert pro letní odpoledne i večery. Podle vašich potřeb Panna cottu můžete připravit z běžného mléka i mléčných alternativ.

Doba přípravy20 minut
Počet porcí4
Recept Kokosovo-limetková Panna cotta

Ingredience:

3 plátky jemné želatiny

400 ml kokosového mléka
150 ml mandlového nebo sojového mléka (obyčejné je taky fajn)
3 polévkové lžíce kokosového cukru
jemně nastrouhaná kůra ze 2 limetek
400 g ananasu na kousky
lžíce třtinového cukru

Postup:

  1. Želatinu namočíme do studené vody po dobu 5 minut, nebo dokud nezměkne. Kokosové mléko a cukr vložíme do pánve a zahříváme až do bublání. Vmícháme limetkovou kůru a sejmeme ze sporáku.

  2. Vyjmeme želatinu z vody a vmícháme do mléka, dokud se nerozpustí. Nalijeme do čtyř 150 ml forem, skleniček, nebo případně malých šálků. Necháme vychladnout a pak vložíme do lednice. Chladíme po dobu nejméně 2 hodin, nebo dokud neztuhne.
  3. Nakrájíme ananas na malé kousky. Vyklopíme Panna cottu na talíře a obložíme ananas kolem. Nakonec posypeme trochou třtinového cukru.

15 minut
Recept Masala Chai
Masala Chai

Teplý, kořeněný a velmi sladký mléčný nápoj, hojně rozšířený zejména v Indii, vám v chladných podzimních dnech rozproudí..

ČÍST
15 minut + pečení
Recept Tvarohový beránek
Tvarohový beránek

Můžete ho vytesat z piškotového, třeného, šlehačkového, nebo i mramorovaného těsta… Testovali jsme, zkoušeli, a teď vám ..

ČÍST

Produkty pro recept:

1000 g
SÓJOVÝ nápoj natural bio 1l Provamel
SÓJOVÝ nápoj natural bio 1l Provamel
20 g
Grešík Agar 20g - Želírující látka z mořské řasy
Grešík Agar 20g - Želírující látka z mořské řasy
250 g
Iswari Bio kokosový cukr 250g
Iswari Bio kokosový cukr 250g
1085 g
Isola BIO Rýžový kokosový nápoj 1 l
Isola BIO Rýžový kokosový nápoj 1 l

79 Kč

504 g
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio

49 Kč