Ječné housky

leaf image

Ječná mouka se přidává do těst ke zvýšení jejich vláčnosti, například do sušenek a krekrů. Samostatně ji využijete na přípravu tradičních lívancových těst.

Doba přípravy120 minut
Počet porcí6 housek
Recept Ječné housky

Ingredience:

300g špaldové mouky celozrnné

200g ječné mouky celozrnné
7g sušených kvasnic
1 vejce
2 žloutky
100ml slunečnicového oleje
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička diamantové soli
250ml vlažného mléka
kmín celý
mák nebo len zlatý (na posypání)

Postup:

  1. V míse pečlivě promíchejte obě mouky. Přidejte kvasnice, třtinový cukr, 1 vejce, 1 žloutek, slunečnicový olej a vlažné mléko. Vypracujte nelepící se těsto a nechejte kynout 1-2 hodiny.
  2. Z těsta upleťte houstičky (copánky) nebo rohlíčky (ty se stačí z nakrájených trojúhelníků), a položte je na plech s pečícím papírem s dostatečnými rozestupy.
  3. Na plechu nechejte rohlíčky ještě 25 minut kynout, poté potřete žloutkem rozšlehaným v mléce. Nakonec posypte mákem, kmínem nebo semínky dle vlastní chuti. Pečte 15 minut při teplotě 200 °C.
30 minut
Recept Špaldové vafle se zastřeným vejcem
Špaldové vafle se zastřeným vejcem

Sladké vafle jsou oblíbená snídaňová klasika, ale co zkusit vafle tentokrát naslano, doplněné roztékajícím se zastřeným ..

ČÍST
30 minut
Recept MAKOVÉ KREKRY
MAKOVÉ KREKRY
ČÍST

Produkty pro recept:

70 g
Sonnentor koření kmín celý 60 g Bio
Sonnentor koření kmín celý 60 g Bio

63 Kč

1010 g
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg

36 Kč

1010 g
PROBIO Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1kg Bio
PROBIO Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1kg Bio

69 Kč

860 g
BIOLINIE Slunečnicový olej 500ml
BIOLINIE Slunečnicový olej 500ml

115 Kč

10 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio

22 Kč

572 g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 560g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 560g

63 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení