Ječné housky

leaf image

Ječná mouka se přidává do těst ke zvýšení jejich vláčnosti, například do sušenek a krekrů. Samostatně ji využijete na přípravu tradičních lívancových těst.

Doba přípravy120 minut
Počet porcí6 housek
Recept Ječné housky

Ingredience:

300g špaldové mouky celozrnné

200g ječné mouky celozrnné
7g sušených kvasnic
1 vejce
2 žloutky
100ml slunečnicového oleje
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička diamantové soli
250ml vlažného mléka
kmín celý
mák nebo len zlatý (na posypání)

Postup:

  1. V míse pečlivě promíchejte obě mouky. Přidejte kvasnice, třtinový cukr, 1 vejce, 1 žloutek, slunečnicový olej a vlažné mléko. Vypracujte nelepící se těsto a nechejte kynout 1-2 hodiny.
  2. Z těsta upleťte houstičky (copánky) nebo rohlíčky (ty se stačí z nakrájených trojúhelníků), a položte je na plech s pečícím papírem s dostatečnými rozestupy.
  3. Na plechu nechejte rohlíčky ještě 25 minut kynout, poté potřete žloutkem rozšlehaným v mléce. Nakonec posypte mákem, kmínem nebo semínky dle vlastní chuti. Pečte 15 minut při teplotě 200 °C.
35 minut
Recept Houbové rizoto
Houbové rizoto

Až přinesete z lesa čerstvé hříbky, vyzkoušejte je při přípravě našeho italského rizota.

ČÍST
30 min
Recept Vánočka
Vánočka

Správně se plete z devíti copů. Čtyři nejspodnější symbolizují živly, tedy oheň (Slunce), vodu, zemi a vzduch. Prostředn..

ČÍST

Produkty pro recept:

1010 g
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg

36 Kč

70 g
Sonnentor koření kmín celý 60 g Bio
Sonnentor koření kmín celý 60 g Bio

56 Kč

860 g
BIOLINIE Slunečnicový olej 500ml
BIOLINIE Slunečnicový olej 500ml

115 Kč

10 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio

22 Kč

572 g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 560g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 560g

63 Kč

1010 g
PROBIO Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1kg Bio
PROBIO Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1kg Bio

56 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení