TAŽENÝ JABLEČNÝ ZÁVIN S OŘECHY

leaf image

Šťavnatý jablečný závin by se měl péci z kvalitních jablek, která jsou mírně natrpklá, svěží a aromatická.
Většinou je podáván ještě teplý, posypaný moučkovým cukrem. V některých zemích se servíruje s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou nebo vanilkovým krémem.

Doba přípravy75 min.
Počet porcí8
Recept TAŽENÝ JABLEČNÝ ZÁVIN S OŘECHY

Ingredience:

250 g hladké mouky (navíc trochu na vál)
špetka soli
2 žloutky
120 ml vlažné vody
1 lžíce jablečného octa
moučkový cukr na posypání
Náplň:
600 g jablek
šťáva z 1/2 citronu
50 g másla na potření
60 g bílé strouhanky
50 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce mleté skořice
50 g rozinek
50 g vlašských ořechů

Postup:

  1. Z mouky, soli, žloutků a vody s octem vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme jej v pokojové teplotě 30 minut odpočinout.
  2. Z těsta poté vyválíme na pomoučněném válu tenký plát, který ještě znovu necháme odpočinout 15 minut. Poté jej vytáhneme na velký plát cca 60 x 50 cm. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Plát potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a rozložíme jablka. Posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a
  3. nasekanými ořechy. Stočíme do závinu. Potřeme jej rozpuštěným máslem, dáme do trouby péct při cca 180 st. asi 40 minut. Během pečení můžeme ještě potřít máslem.
  4. Teplý posypeme cukrem.
90
Recept Koblížky z trouby
Koblížky z trouby

ČÍST
45 minut
Recept Hrachová kaše
Hrachová kaše

Hrachová kaše je tradiční staročeský pokrm plný bílkovin, vápníku, draslíku a vitamínů skupiny B. Dejte si ji jen tak sa..

ČÍST

Produkty pro recept:

1005 g
VUC Praha Cukr řepný přírodní 1kg
VUC Praha Cukr řepný přírodní 1kg
200 g
Cereus diamantová himálajská sůl do mlýnku 200g
Cereus diamantová himálajská sůl do mlýnku 200g
Akce -16%
1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO

53 Kč

50 g
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO

66 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení