Oblíbené

Výborné houbové rizoto

leaf image

Až přinesete z lesa čerstvé hříbky, vyzkoušejte je při přípravě našeho italského rizota. :-)

Doba přípravy35 minut
Počet porcí3-4
Recept Výborné houbové rizoto

Ingredience:

Ingredience:

● 300 g Rýže Arborio BIOHARMONIE
● 2 lžíce másla
● 2 stroužky česneku, oloupané, vcelku
● 1 cibule na drobno nakrájená
● 100 ml bílého vína
● 20 g sušených hub (předem namočíme) nebo 150 g čerstvých hub (nejlépe hřib pravý)
● 50 g strouhaného sýra typu parmazán
● 3 lžíce olivového oleje BIOLINIE
● 1 l horkého vývaru
● sůl, případně pepř na dochucení

Postup:

  1. Na oleji osmahněte na drobno nakrájené houby (namočené předem sceďte). Osolte a dvacet minut poduste, aby houby byly měkké. Vývar nechte vřít na mírném plameni.
  2. Ve větším kastrolu restujte na másle cibuli a celý česnek. Přidejte rýži a ze všech stran ji osmažte, až zesklovatí. Míchejte, ať se rýže nepřipálí. Česnek vyjměte a zalijte vínem. Naběračkou postupně dolévejte vývar, vždy jednu naběračku, nechat vstřebat, poté přidat další. Rýži občas promíchejte, aby se odlepila ode dna a nepřipálila se. Asi po dvaceti minutách bude rýže "al dente".
  3. Na závěr vmíchejte houby, máslo a cca 25 g sýra. Zamíchejte, dochuťte solí případně pepřem a nechte dvě minuty odstát. Risotto podávejte posypané sýrem a s bílým vínem.
15
Recept Žížalový salát s trochou hlíny
Žížalový salát s trochou hlíny
ČÍST
90 minut
Recept Jahelník
Jahelník

Jahelník patří mezi tradiční česká jídla. Příprava je kupodivu jednoduchá, jen zabere trochu času. Na naši verzi si naví..

ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
35 g
Sonnentor Koření pepř černý mletý 35g Bio
Sonnentor Koření pepř černý mletý 35g Bio

65 Kč

Bez lepku
Bio produkty
500 g
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio

84 Kč

1000 g
Country Life Mořská sůl jemná z Atlantiku 1 kg
Country Life Mořská sůl jemná z Atlantiku 1 kg

36 Kč

Bio produkty
500 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

190 Kč