Houbové rizoto

leaf image

Až přinesete z lesa čerstvé hříbky, vyzkoušejte je při přípravě našeho italského rizota.

Doba přípravy35 minut
Počet porcí3-4
Recept Houbové rizoto

Ingredience:

300 g rýže Arborio

2 lžíce másla
2 stroužky česneku, oloupané, vcelku
1 cibule na drobno nakrájená
100 ml bílého vína
20 g sušených hub (předem namočíme) nebo 150 g čerstvých hub (nejlépe hřib pravý)
50 g strouhaného sýra typu parmazán
3 lžíce olivového oleje
1 l horkého vývaru
sůl
pepř  

Postup:

  1. Na oleji osmahněte na drobno nakrájené houby (namočené předem sceďte). Osolte a dvacet minut poduste, aby houby byly měkké.

  2. Vývar nechte vřít na mírném plameni.
  3. Ve větším kastrolu restujte na másle cibuli a celý česnek.
  4. Přidejte rýži a ze všech stran ji osmažte, až zesklovatí. Stále míchejte, ať se rýže nepřipálí.
  5. Česnek vyjměte a zalijte vínem. Naběračkou postupně dolévejte vývar, vždy jednu naběračku, nechat vstřebat, poté přidat další.
  6. Rýži občas promíchejte, aby se odlepila ode dna a nepřipálila se. Asi po dvaceti minutách bude rýže "al dente".
  7. Na závěr vmíchejte houby, máslo a cca 25 g sýra. Zamíchejte, dochuťte solí, případně pepřem a nechte dvě minuty odstát.
  8. Risotto podávejte posypané parmazánem.

5 minut + pečení
Recept Mrkvové chipsy
Mrkvové chipsy

_

ČÍST
30 min
Recept Čokoládový dort
Čokoládový dort

Čokoládový bezlepkový dort potěší každou maminku. Chutná fantasticky a je hotový během chvilky. Podávejte ozdobený kopeč..

ČÍST

Produkty pro recept:

66 g
Country Life Bio Würzl zeleninový bujón kostky 66 g
Country Life Bio Würzl zeleninový bujón kostky 66 g
1005 g
Country Life Mořská sůl jemná z Atlantiku 1 kg
Country Life Mořská sůl jemná z Atlantiku 1 kg

39 Kč

503 g
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio

76 Kč

60 g
Sonnentor Koření pepř černý mletý 50g Bio
Sonnentor Koření pepř černý mletý 50g Bio

69 Kč

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

195 Kč