Halloweenské dýňové sušenky se skořicí

leaf image

Halloween je sice původně americký svátek, ale poslední roky se zabydlel i u nás. Vydlabejte si s dětmi dýni, zapalte v ní svíčku, uvařte čaj nebo kakao a k němu si upečte tyhle výborné sušenky. Sychravý podzim bude hned příjemnější.

Doba přípravy20
Počet porcí20 minut
Recept Halloweenské dýňové sušenky se skořicí

Ingredience:

250 g špaldové hladké mouky

175 g třtinového cukru
125 g dýňového pyré
100 g másla
1 vejce
1 lžička skořice
0,5 lžičky zázvoru
1 lžička prášku do pečiva 

Postup:

  1. Dýňové pyré získáme rozmixováním vařené nebo pečené dýně. Nejvhodnější na pečení je dýně muškátová nebo dýně hokkaido.

  2. Suché suroviny promísíme v míse. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a dýňové pyré a promícháme v soudržnou hmotu. 
  3. Z připraveného těsta lžící dávkujeme kopečky, které vyskládáme na plech.
  4. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 10 až 15 minut. 

20 + klíčení
Recept Pučálka
Pučálka

Není škoda, že se z ulic vytratily babky pučálnice? Vasedávaly u malých kamínek, pražily naklíčená hrachová zrna a prodá..

ČÍST
60 minut
Recept Hrachová polévka
Hrachová polévka

Hrachová polévka je častou volbou pro štědrovečerní stůl, ale vychutnat si ji můžete samozřejmě kdykoliv. Na rozdíl od h..

ČÍST

Produkty pro recept:

1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1kg Bio
PROBIO Špaldová mouka hladká 1kg Bio

86 Kč

13 g
Amylon BIO kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g
Amylon BIO kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g

8 Kč

50 g
Sonnentor koření skořice mletá bio druh Cejlon 40g
Sonnentor koření skořice mletá bio druh Cejlon 40g

56 Kč

504 g
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio

49 Kč