Halloweenské dýňové sušenky se skořicí

leaf image

Halloween je sice původně americký svátek, ale poslední roky se zabydlel i u nás. Vydlabejte si s dětmi dýni, zapalte v ní svíčku, uvařte čaj nebo kakao a k němu si upečte tyhle výborné sušenky. Sychravý podzim bude hned příjemnější.

Doba přípravy20
Počet porcí20 minut
Recept Halloweenské dýňové sušenky se skořicí

Ingredience:

250 g špaldové hladké mouky

175 g třtinového cukru
125 g dýňového pyré
100 g másla
1 vejce
1 lžička skořice
0,5 lžičky zázvoru
1 lžička prášku do pečiva 

Postup:

  1. Dýňové pyré získáme rozmixováním vařené nebo pečené dýně. Nejvhodnější na pečení je dýně muškátová nebo dýně hokkaido.

  2. Suché suroviny promísíme v míse. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a dýňové pyré a promícháme v soudržnou hmotu. 
  3. Z připraveného těsta lžící dávkujeme kopečky, které vyskládáme na plech.
  4. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 10 až 15 minut. 

30
Recept Kaše z quinoy s kokosovým mlékem
Kaše z quinoy s kokosovým mlékem

Quinou možná už používáte jako přílohu nebo přísadu do salátu, ale dá se báječně použít i na přípravu snídaňových kaší. ..

ČÍST
35 min
Recept Datlové cookies s rozinkami
Datlové cookies s rozinkami

Sušenky vhodné jako svačinka s mléčným koktejlem.

ČÍST

Produkty pro recept:

Akce -38%
13 g
Amylon Kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g BIO
Amylon Kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g BIO

5 Kč

1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg Bio
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg Bio

83 Kč

50 g
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g Bio
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g Bio

63 Kč

504 g
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio

53 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení