Oblíbené

Halloweenské dýňové sušenky se skořicí

leaf image

Halloween je sice původně americký svátek, ale poslední roky se zabydlel i u nás. Vydlabejte si s dětmi dýni, zapalte v ní svíčku, uveřte čaj nebo kakao a k němu si upečtě tyhle výborné sušenky. Sychravý podzim bude hned příjemnější.

Doba přípravy20 min
Počet porcí20
Recept Halloweenské dýňové sušenky se skořicí

Ingredience:

250 g špaldové hladké mouky 

175 g třtinového cukru
125 g dýňového pyré
100 g másla
1 vejce
1 lžička skořice
0,5 lžičky zázvoru
1 lžička prášku do pečiva
 

Postup:

  1. Dýňové pyré získáme rozmixováním vařené nebo pečené dýně. Nejvhodnější na pečení je dýně muškátová nebo dýně hokkaido.

  2. Suché suroviny promísíme v míse. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a dýňové pyré a promícháme v soudržnou hmotu. 
  3. Z připraveného těsta lžící dávkujeme kopečky, které vyskládáme na plech.
  4. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 10 až 15 minut. 

30 minut
Recept CHIA PUDINK S OVOCNÝM AGAREM
CHIA PUDINK S OVOCNÝM AGAREM
ČÍST
30 minut
Recept Mandlové mléko
Mandlové mléko

Mandlové mléko dodává tělu cenné minerály a neutralizuje vnitřní prostředí.

ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
40 g
Sonnentor koření skořice mletá bio druh Cejlon 40g
Sonnentor koření skořice mletá bio druh Cejlon 40g

53 Kč

Bez laktózy
Bio produkty
1000 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1kg Bio
PROBIO Špaldová mouka hladká 1kg Bio

73 Kč

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
500 g
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio

49 Kč

Bez lepku
Bio produkty
12 g
Amylon BIO kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g
Amylon BIO kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g

8 Kč