Oblíbené

Grilovaný květák s tahini omáčkou

leaf image

Grilujete dokola cuketu a papriky? Chtělo by to změnu? Zkuste tentokrát dát na gril květák a podávejte ho s tahini omáčkou. Tu můžete použít i k jiné grilované zelenině. 

Doba přípravy30 min
Počet porcí4
Recept Grilovaný květák s tahini omáčkou

Ingredience:

jeden menší květák

olivový olej
himalájská sůl
5-6 lžiček tahini pasty
šťáva z jednoho citrónu
150 g jogurtu (rostlinný nebo normální)
2 stroužky česneku

Postup:

  1. Květák omyjte, nakrájejte na plátky a potřete solí a olivovým olejem. Nechte aspoň 10 odpočinout.

  2. Na rozpáleném grilu grilujte z každé strany cca 4 minuty.
  3. Na zálivku smíchejte citrónovou šťávu, tahini pastu, prolisovaný česnek, jogurt a sůl. Můžete použít i mixér, dresing bude mít jemnější konzistenci.
  4. Květák podávejte s dresingem ozdobeným petrželkou nebo jinými čerstvými bylinkami.

15 minut + pečení
Recept Tvarohový beránek
Tvarohový beránek

Můžete ho vytesat z piškotového, třeného, šlehačkového, nebo i mramorovaného těsta… Testovali jsme, zkoušeli, a teď vám ..

ČÍST
15 min
Recept CELOZRNNÉ PIŠKOTY
CELOZRNNÉ PIŠKOTY

Upečené piškoty se Vám budou rozplývat na jazyku a budou z talíře rychle "mizet".

ČÍST

Produkty pro recept:

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
500 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

195 Kč

Bio produkty
350 g
Horizon Tahini bez soli Bio 350g
Horizon Tahini bez soli Bio 350g

129 Kč

1000 g
Country Life Sůl himalájská růžová jemná 1 kg
Country Life Sůl himalájská růžová jemná 1 kg

43 Kč