Grilovaný květák s tahini omáčkou

leaf image

Grilujete dokola cuketu a papriky? Chtělo by to změnu? Zkuste tentokrát dát na gril květák a podávejte ho s tahini omáčkou. Tu můžete použít i k jiné grilované zelenině. 

Doba přípravy30 min
Počet porcí4
Recept Grilovaný květák s tahini omáčkou

Ingredience:

jeden menší květák

olivový olej
himalájská sůl
5-6 lžiček tahini pasty
šťáva z jednoho citrónu
150 g jogurtu (rostlinný nebo normální)
2 stroužky česneku

Postup:

  1. Květák omyjte, nakrájejte na plátky a potřete solí a olivovým olejem. Nechte aspoň 10 odpočinout.

  2. Na rozpáleném grilu grilujte z každé strany cca 4 minuty.
  3. Na zálivku smíchejte citrónovou šťávu, tahini pastu, prolisovaný česnek, jogurt a sůl. Můžete použít i mixér, dresing bude mít jemnější konzistenci.
  4. Květák podávejte s dresingem ozdobeným petrželkou nebo jinými čerstvými bylinkami.

30 minut + pečení
Recept Špaldové pracny
Špaldové pracny

Pracny nejsou pracný! Špaldové pracny s lískovými ořechy, kakaem a hřebíčkem nejen chutnají, ale také krásně provoní cel..

ČÍST
50 minut
Recept Pečená panenka po staročesku
Pečená panenka po staročesku

Štavnatá voňavá panenka s trochu netradiční přílohou je jako stvořená pro sváteční nedělní oběd.

ČÍST

Produkty pro recept:

531 g
Horizon Tahini bez soli Bio 350g
Horizon Tahini bez soli Bio 350g

145 Kč

1011 g
Country Life Sůl himalájská růžová jemná 1 kg
Country Life Sůl himalájská růžová jemná 1 kg

43 Kč

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

195 Kč