Grilovaný květák s tahini omáčkou

leaf image

Grilujete dokola cuketu a papriky? Chtělo by to změnu? Zkuste tentokrát dát na gril květák a podávejte ho s tahini omáčkou. Tu můžete použít i k jiné grilované zelenině. 

Doba přípravy30 min
Počet porcí4
Recept Grilovaný květák s tahini omáčkou

Ingredience:

jeden menší květák

olivový olej
himalájská sůl
5-6 lžiček tahini pasty
šťáva z jednoho citrónu
150 g jogurtu (rostlinný nebo normální)
2 stroužky česneku

Postup:

  1. Květák omyjte, nakrájejte na plátky a potřete solí a olivovým olejem. Nechte aspoň 10 odpočinout.

  2. Na rozpáleném grilu grilujte z každé strany cca 4 minuty.
  3. Na zálivku smíchejte citrónovou šťávu, tahini pastu, prolisovaný česnek, jogurt a sůl. Můžete použít i mixér, dresing bude mít jemnější konzistenci.
  4. Květák podávejte s dresingem ozdobeným petrželkou nebo jinými čerstvými bylinkami.

15 minut
Recept Matcha Cotta
Matcha Cotta

Baječný dezert, který budete mít hotový za pár minut. Navíc nebudete zpytovat svědomí kvůli vysokému obsahu kalorií.

ČÍST
30 minut + pečení
Recept Špaldové pracny
Špaldové pracny

Pracny nejsou pracný! Špaldové pracny s lískovými ořechy, kakaem a hřebíčkem nejen chutnají, ale také krásně provoní cel..

ČÍST

Produkty pro recept:

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

209 Kč

531 g
Horizon Tahini bez soli Bio 350g
Horizon Tahini bez soli Bio 350g

169 Kč

1011 g
Country Life Sůl himalájská růžová jemná 1 kg
Country Life Sůl himalájská růžová jemná 1 kg

53 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení