Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 4

Grilovaný květák s tahini omáčkou

Grilujete dokola cuketu a papriky? Chtělo by to změnu? Zkuste tentokrát dát na gril květák a podávejte ho s tahini omáčkou. Tu můžete použít i k jiné grilované zelenině. 

Ingredience

jeden menší květák
olivový olej
himalájská sůl
5-6 lžiček tahini pasty
šťáva z jednoho citrónu
150 g jogurtu (rostlinný nebo normální)
2 stroužky česneku

Postup

  1. Květák omyjte, nakrájejte na plátky a potřete solí a olivovým olejem. Nechte aspoň 10 odpočinout.
  2. Na rozpáleném grilu grilujte z každé strany cca 4 minuty.
  3. Na zálivku smíchejte citrónovou šťávu, tahini pastu, prolisovaný česnek, jogurt a sůl. Můžete použít i mixér, dresing bude mít jemnější konzistenci.
  4. Květák podávejte s dresingem ozdobeným petrželkou nebo jinými čerstvými bylinkami.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.