Dipy a omáčky
10
4
Ingredience:
Suroviny |
3 lžíce smetanového jogurtu |
1 lžíce nastrouhaného křenu |
3 lžíce smetanového jogurtu |
1 lžíce hořčičného semínka (namletého) |
Postup:
- Základem je smetanový jogurt. Do něj nastrouháme čerstvý křen. Určitě znáte i variantu křen s jablkem. A kolik čeho? Ideální jsou 3 plné lžíce smetanového jogurtu a 1 lžíce nastrouhaného křenu.
- Dalším vyzkoušeným dipem je kombinace jogurtu a hořčičného semínka. Hořčičné semeno v obchodě najdete mezi klasickým kořením. Než ho přidáte do jogurtu je potřeba ho namlít či utřít v hmoždíři. I zde je základní poměr 3 lžíce jogurtu a 1 lžíce namletého hořčičného semínka. Pokud máte rádi výraznější a štiplavější chuť, můžete připravit
- v poměru 2 lžíce jogurtu a 2 lžíce hořčice.
- Přejeme vám pohodové grilování a spoustu labužnických zážitků