Dipy a omáčky

leaf image

Doba přípravy10
Počet porcí4
Recept Dipy a omáčky

Ingredience:

Suroviny
3 lžíce smetanového jogurtu
1 lžíce nastrouhaného křenu
3 lžíce smetanového jogurtu
1 lžíce hořčičného semínka (namletého)

Postup:

  1. Základem je smetanový jogurt. Do něj nastrouháme čerstvý křen. Určitě znáte i variantu křen s jablkem. A kolik čeho? Ideální jsou 3 plné lžíce smetanového jogurtu a 1 lžíce nastrouhaného křenu.
  2. Dalším vyzkoušeným dipem je kombinace jogurtu a hořčičného semínka. Hořčičné semeno v obchodě najdete mezi klasickým kořením. Než ho přidáte do jogurtu je potřeba ho namlít či utřít v hmoždíři. I zde je základní poměr 3 lžíce jogurtu a 1 lžíce namletého hořčičného semínka. Pokud máte rádi výraznější a štiplavější chuť, můžete připravit
  3. v poměru 2 lžíce jogurtu a 2 lžíce hořčice.
  4. Přejeme vám pohodové grilování a spoustu labužnických zážitků
90
Recept Koblížky z trouby
Koblížky z trouby

Masopust a koblihy patří odjakživa k sobě. Rádi byste si tuhle tradiční pochoutku dopřáli, ale vyhýbáte se smažení? Upeč..

ČÍST
30 minut
Recept Špaldové vafle se zastřeným vejcem
Špaldové vafle se zastřeným vejcem

Sladké vafle jsou oblíbená snídaňová klasika, ale co zkusit vafle tentokrát naslano, doplněné roztékajícím se zastřeným ..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení