Dipy a omáčky

leaf image

Doba přípravy10
Počet porcí4
Recept Dipy a omáčky

Ingredience:

Suroviny
3 lžíce smetanového jogurtu
1 lžíce nastrouhaného křenu
3 lžíce smetanového jogurtu
1 lžíce hořčičného semínka (namletého)

Postup:

  1. Základem je smetanový jogurt. Do něj nastrouháme čerstvý křen. Určitě znáte i variantu křen s jablkem. A kolik čeho? Ideální jsou 3 plné lžíce smetanového jogurtu a 1 lžíce nastrouhaného křenu.
  2. Dalším vyzkoušeným dipem je kombinace jogurtu a hořčičného semínka. Hořčičné semeno v obchodě najdete mezi klasickým kořením. Než ho přidáte do jogurtu je potřeba ho namlít či utřít v hmoždíři. I zde je základní poměr 3 lžíce jogurtu a 1 lžíce namletého hořčičného semínka. Pokud máte rádi výraznější a štiplavější chuť, můžete připravit
  3. v poměru 2 lžíce jogurtu a 2 lžíce hořčice.
  4. Přejeme vám pohodové grilování a spoustu labužnických zážitků
30 minut
Recept Japonská miso polévka
Japonská miso polévka

Tato polévka je údajně tajemstvím japonské dlouhověkosti. Japonci si ji často dávají i k snídani nebo jako předkrm. Její..

ČÍST
30 minut
Recept Čočkový dhál
Čočkový dhál

Indická kuchyně je svými luštěninovými pokrmy vyhlášená. Indové konzumují čočku téměř každý den a v jejím dochucování js..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení