Curry pomazánka z červené čočky

leaf image

Přeneste se do ulic exotické Bombaje! Nemusíte přitom vystrčit ani paty z vlastní kuchyně. Stačí vám curry, červená čočka a půlhodina času. Tak na co ještě čekáte?

Doba přípravy30 minut
Počet porcí5
Recept Curry pomazánka z červené čočky

Ingredience:

1 cibule
100 g červené čočky
1 lžíce curry koření
200 ml vody
1 lžička slunečnicového oleje
2 lžíce octa
sůl podle chuti
špetka kajenského pepře
špetka pepře

Postup:

  1. 1. Červenou čočku pořádně propláchněte, abyste ji zbavili zbytků slupek a nečistot.
  2. 2. Nakrájejte cibuli nadrobno a osmažte ji na oleji, až začne chytat zlatavou barvu. V ten moment k ní přisypte curry koření a nechte ho chvilku pražit, aby se koření rozvonělo. Pozor, ať ho nepřipálíte.
  3. 3. Poté nasypte do hrnce propláchnutou čočku, nalijte k ní vodu, osolte, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Jakmile bude čočka měkká a voda vyvařená, máte hotovo.
  4. 4. Uvařenou čočku dejte do mixéru, přidejte ocet, pepř a sůl a mixujte, dokud nezískáte pomazánku hladké textury.
  5. 5. Pomazánku vyklopte do misky a dochuťte solí a kajenským pepřem a podávejte s čerstvým pečivem nebo knäckebroty.
  6. Pokud pomazánku nesníte najednou, můžete ji skladovat v lednici v čisté sklenici až 1 týden.
  7. Zdravé tipy:

  8. Vyzkoušejte v čočkové pomazánce i další bylinky a koření. Výborná je například s česnekem nebo rozmarýnem.
15
Recept Salát se špenátem, jablky, brusinkami a sýrem feta
Salát se špenátem, jablky, brusinkami a sýrem feta
ČÍST
20
Recept Vitamínový zelný salát
Vitamínový zelný salát

Vyzkoušejte recept na rychlý salát plný vitamínů

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení