Oblíbené

Curry pomazánka z červené čočky

leaf image

Přeneste se do ulic exotické Bombaje! Nemusíte přitom vystrčit ani paty z vlastní kuchyně. Stačí vám curry, červená čočka a půlhodina času. Tak na co ještě čekáte?

Doba přípravy30 minut
Počet porcí5
Recept Curry pomazánka z červené čočky

Ingredience:

1 cibule
100 g červené čočky
1 lžíce curry koření
200 ml vody
1 lžička slunečnicového oleje
2 lžíce octa
sůl podle chuti
špetka kajenského pepře
špetka pepře

Postup:

  1. 1. Červenou čočku pořádně propláchněte, abyste ji zbavili zbytků slupek a nečistot.
  2. 2. Nakrájejte cibuli nadrobno a osmažte ji na oleji, až začne chytat zlatavou barvu. V ten moment k ní přisypte curry koření a nechte ho chvilku pražit, aby se koření rozvonělo. Pozor, ať ho nepřipálíte.
  3. 3. Poté nasypte do hrnce propláchnutou čočku, nalijte k ní vodu, osolte, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Jakmile bude čočka měkká a voda vyvařená, máte hotovo.
  4. 4. Uvařenou čočku dejte do mixéru, přidejte ocet, pepř a sůl a mixujte, dokud nezískáte pomazánku hladké textury.
  5. 5. Pomazánku vyklopte do misky a dochuťte solí a kajenským pepřem a podávejte s čerstvým pečivem nebo knäckebroty.
  6. Pokud pomazánku nesníte najednou, můžete ji skladovat v lednici v čisté sklenici až 1 týden.
  7. Zdravé tipy:

  8. Vyzkoušejte v čočkové pomazánce i další bylinky a koření. Výborná je například s česnekem nebo rozmarýnem.
35 minut
Recept Houbové rizoto
Houbové rizoto

Až přinesete z lesa čerstvé hříbky, vyzkoušejte je při přípravě našeho italského rizota.

ČÍST
60
Recept Celozrnné jidáše
Celozrnné jidáše

Jidáše by neměly chybět na žádném velikonočním stole, tradičně se pekly na Zelený čtvrtek. Motání jidášů má symbolizovat..

ČÍST