Oblíbené

Čokoládové fondue

leaf image

Čokoládové fondue je snadná cesta k efektnímu dezertu, který potěší malé i velké. Připravte si čerstvé ovoce dle chuti a můžete začít.

Doba přípravy20 minut
Počet porcí4
Recept Čokoládové fondue

Ingredience:

200 ml smetany ke šlehání

200 g kvalitní čokolády
podle chuti 2 lžíce likéru Amaretto (nebo Baileys, Cointreau)
podle chuti skořice nebo kardamom
čerstvé ovoce (banán, jablko, jahody…)

Postup:

  1. Zapalte čajovou svíčku a umístěte ji pod keramickou misku ve fondue setu. Než připravíte čokoládovou směs a nakrájíte ovoce, miska se nahřeje.

  2. Nakrájejte ovoce na menší kousky a rozdělte ho do misek ve fondue setu. Pokud máte fondue set bez misek, dejte ovoce do menších misek okolo fondue misky.
  3. Nalámejte čokoládu na menší kousky, aby se rychleji rozpustila. Vezměte si malý hrnec, nalijte do něj smetanu, nasypte nalámanou čokoládu a na sporáku pomalu zahřívejte. Po celou dobu čokoládu ve smetaně míchejte metličkou, aby se nepřipálila a rovnoměrně se rozpouštěla.
  4. Jakmile se všechna čokoláda rozpustí a směs získá hladkou, lesklou texturu, přelijte ji do nahřáté misky na fondue.
  5. Jednotlivé kousky nakrájeného ovoce napichujte na vidličku a namáčejte je v horké čokoládě. 

30 minut + sušení
Recept RAW linecké cukroví
RAW linecké cukroví

Zdravá verze lineckého cukroví

ČÍST
15
Recept Žížalový salát s trochou hlíny
Žížalový salát s trochou hlíny
ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
200 g
Vivani čokoláda na vaření mléčná Bio 200g
Vivani čokoláda na vaření mléčná Bio 200g

105 Kč

Bio produkty
40 g
Sonnentor koření skořice mletá bio druh Cejlon 40g
Sonnentor koření skořice mletá bio druh Cejlon 40g

56 Kč

Bio produkty
40 g
Sonnentor Koření kardamom celý 40g Bio
Sonnentor Koření kardamom celý 40g Bio

119 Kč