Cizrno-špenátový burger

leaf image

Pokud vás už nudí klasické grilované dobrůtky, vyzkoušejte náš cizrno-špenátový burger s pestem ze sušených rajčat. Je opravdu výborný a můžete ho jíst naprosto bez výčitek. Je až překvapivě jednoduchý, vše, co budete potřebovat na přípravu, je mixér a gril.

Doba přípravy30 minut
Počet porcí2
Recept Cizrno-špenátový burger

Ingredience:

Burgery:

½ hrnku sterilované cizrny
¼ hrnku červené cibule
1 hrnek čerstvého špenátu
2 polévkové lžičky slunečnicových semen
1 lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce sojové omáčky
1 čajová lžička oregana
1 čajová lžička červené papriky
¼ čajové lžičky soli
1 vaječný bílek
1/3 hrnku kukuřičné strouhanky
příp. sýr čedar
bulky nebo housky
Pesto:
1 hrnek sušených rajčat
3 stroužky česneku
½ čajové lžičky soli
¼ čajové lžičky pepře
1 hrnek čerstvé bazalky
¼ hrnku piniových ořechů
1/3 hrnku parmezánu
1/3 hrnku extra panenského olivového oleje 

Postup:

  1. Vložte cizrnu a cibuli do mixéru a párkrát promixujte. Po chvíli přidejte špenát, slunečnicová semena, olivový olej, sójovou omáčku, oregano, papriku a sůl. Opět trochu promixujte.

  2. Přidejte vaječný bílek a strouhanku a mixujte, dokud nevznikne jednolitá směs. Tu potom tvarujte do malých placiček.
  3. Připravte si pesto. Začněte tím, že sušené rajčata ponoříte na 5 minut do teplé vody.
  4. Promixujte všechny ingredience kromě olivového oleje. Ten postupně přilévejte až později. Na závěr osolte a přidejte pepř podle chuti.
  5. Na dobře rozehřátý gril položte burgery a pečte z obou stran 5 až 7 minut. Spolehněte se ale i na vlastní úsudek, uvedený čas není přesný a může se lišit podle teploty na grilu nebo výšky roštu. Stejně opečte i housky.
  6. Housku potřete pestem, položte burger, ještě jednou potřete pestem, přikryjte plátkem čedaru a zeleniny podle chuti a položte vrchní část housky.
  7. TIPY: Pokud vám burger na grilu moc dobře nedrží, můžete si ho předpéct s troškou oleje na grilovací pánvi a až potom ho položit na gril. Pesto, které nevyužijete, můžete uložit do uzavíratelné sklenice do ledničky. Nenechávejte ho tam ale déle než týden. Pokud ho chcete skladovat na delší časové období, klidně ho zamrazte.

40 minut
Recept Bulgurové rizoto se zeleninou
Bulgurové rizoto se zeleninou

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Je výživnější než klasické těstoviny i rýže a potěší vás příjemnou oří..

ČÍST
40 min
Recept Celozrnné slané tyčinky s parmazánem a lněnými semínky
Celozrnné slané tyčinky s parmazánem a lněnými semínky

Doma upečené chutnají nejlépe! Podávejte jako snack k televizi, při večerním posezení nebo jako netradiční přílohu k pol..

ČÍST

Produkty pro recept:

210 g
PROBIO Kukuřičná strouhanka 200 g BIO
PROBIO Kukuřičná strouhanka 200 g BIO

49 Kč

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
480 g
Biolinie Cizrna sterilovaná 400 g BIO
Biolinie Cizrna sterilovaná 400 g BIO
28 g
Sonnentor Koření dobromysl (oregano) 18 g BIO
Sonnentor Koření dobromysl (oregano) 18 g BIO

63 Kč

53 g
Country Life Piniové oříšky 50 g
Country Life Piniové oříšky 50 g

93 Kč

60 g
Sonnentor Koření paprika sladká mletá 50 g BIO
Sonnentor Koření paprika sladká mletá 50 g BIO

69 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení