Oblíbené

Cizrno-špenátový burger

leaf image

Doba přípravy30 minut
Počet porcí2
Recept Cizrno-špenátový burger

Ingredience:

Burger:
½ hrnku cizrny
¼ hrnku červené cibule
1 hrnek čerstvého špenátu
2 polévkové lžičky slunečnicových semen
1 lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce sójové omáčky
1 čajová lžička oregana
1 čajová lžička červené papriky
¼ čajové lžičky soli
1 vaječný bílek
1/3 hrnku kukuřičné strouhanky
Podle chuti sýr čedar
Housky Michetta
Pesto ze sušených rajčat:
1 hrnek sušených rajčat
3 stroužky česneku
½ čajové lžičky soli
¼ čajové lžičky pepře
1 hrnek čerstvé bazalky
¼ hrnku piniových ořechů
1/3 hrnku parmezánu
1/3 hrnku extra panenského olivového oleje

Postup:

  1. 1. Vložte cizrnu a cibuli do mixéru a párkrát promixujte. Po chvíli přidejte špenát, slunečnicová semena, olivový olej, sójovou omáčku, oregano, papriku a sůl. Opět trochu promixujte.
  2. 2. Přidejte vaječný bílek a strouhanku a mixujte, dokud nevznikne jednolitá směs.
  3. 3. Připravte si pesto. Začněte tím, že sušené rajčata ponoříte na 5 minut do teplé vody.
  4. 4. Promixujte všechny ingredience kromě olivového oleje. Ten postupně přilévejte až později. Na závěr osolte a přidejte pepř podle chuti.
  5. 5. Na dobře rozehřátý gril položte burgery a pečte z obou stran 5 až 7 minut. Spolehněte se ale i na vlastní úsudek, uvedený čas není přesný a může se lišit podle teploty na grilu nebo výšky roštu. Stejně opečte i housky.
  6. 6. Housku potřete pestem, položte burger, ještě jednou potřete pestem, přikryjte plátkem čedaru a zeleniny podle chuti a položte vrchní část housky.
  7. Zdravé tipy:

  8. Pokud vám burger na grilu moc dobře nedrží, můžete si ho předpéct s troškou oleje na grilovací pánvi a až potom ho položit na gril.
  9. Pesto, které nevyužijete, můžete uložit do uzavíratelné sklenice do ledničky. Nenechávejte ho tam ale déle než týden. Pokud ho chcete skladovat na delší časové období, klidně ho zamrazte.
  10. Vyzkoušejte i burger z quinoy a batátů. V kombinaci s pestem ze sušených rajčat vám ukáže zcela nové chutě.
30 minut
Recept Cizrno-špenátový burger
Cizrno-špenátový burger
ČÍST
30 minut
Recept Čočkový dhál
Čočkový dhál

Indická kuchyně je svými luštěninovými pokrmy vyhlášená. Indové konzumují čočku téměř každý den a v jejím dochucování js..

ČÍST