Cizrno-špenátový burger

leaf image

Pokud vás už nudí klasické grilované dobrůtky, vyzkoušejte náš cizrno-špenátový burger s pestem ze sušených rajčat. Je opravdu výborný a můžete ho jíst naprosto bez výčitek. Je až překvapivě jednoduchý, vše, co budete potřebovat na přípravu, je mixér a gril.

Doba přípravy30 minut
Počet porcí2
Recept Cizrno-špenátový burger

Ingredience:

Burgery:

½ hrnku sterilované cizrny
¼ hrnku červené cibule
1 hrnek čerstvého špenátu
2 polévkové lžičky slunečnicových semen
1 lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce sojové omáčky
1 čajová lžička oregana
1 čajová lžička červené papriky
¼ čajové lžičky soli
1 vaječný bílek
1/3 hrnku kukuřičné strouhanky
příp. sýr čedar
bulky nebo housky
Pesto:
1 hrnek sušených rajčat
3 stroužky česneku
½ čajové lžičky soli
¼ čajové lžičky pepře
1 hrnek čerstvé bazalky
¼ hrnku piniových ořechů
1/3 hrnku parmezánu
1/3 hrnku extra panenského olivového oleje 

Postup:

  1. Vložte cizrnu a cibuli do mixéru a párkrát promixujte. Po chvíli přidejte špenát, slunečnicová semena, olivový olej, sójovou omáčku, oregano, papriku a sůl. Opět trochu promixujte.

  2. Přidejte vaječný bílek a strouhanku a mixujte, dokud nevznikne jednolitá směs. Tu potom tvarujte do malých placiček.
  3. Připravte si pesto. Začněte tím, že sušené rajčata ponoříte na 5 minut do teplé vody.
  4. Promixujte všechny ingredience kromě olivového oleje. Ten postupně přilévejte až později. Na závěr osolte a přidejte pepř podle chuti.
  5. Na dobře rozehřátý gril položte burgery a pečte z obou stran 5 až 7 minut. Spolehněte se ale i na vlastní úsudek, uvedený čas není přesný a může se lišit podle teploty na grilu nebo výšky roštu. Stejně opečte i housky.
  6. Housku potřete pestem, položte burger, ještě jednou potřete pestem, přikryjte plátkem čedaru a zeleniny podle chuti a položte vrchní část housky.
  7. TIPY: Pokud vám burger na grilu moc dobře nedrží, můžete si ho předpéct s troškou oleje na grilovací pánvi a až potom ho položit na gril. Pesto, které nevyužijete, můžete uložit do uzavíratelné sklenice do ledničky. Nenechávejte ho tam ale déle než týden. Pokud ho chcete skladovat na delší časové období, klidně ho zamrazte.

20 minut
Recept Kokosovo-limetková Panna cotta
Kokosovo-limetková Panna cotta

Svěží, jednoduchý a jedinečný italský dezert pro letní odpoledne i večery. Podle vašich potřeb Panna cottu můžete připra..

ČÍST
60 minut
Recept Letní ovocný koláč
Letní ovocný koláč

Osvěžte se šťavnatým koláčem s čerstvým ovocem rozpečeným ve vanilkovém krému...

ČÍST

Produkty pro recept:

210 g
PROBIO Kukuřičná strouhanka 200g Bio
PROBIO Kukuřičná strouhanka 200g Bio

39 Kč

28 g
Sonnentor Koření dobromysl (oregano) 18g Bio
Sonnentor Koření dobromysl (oregano) 18g Bio

53 Kč

480 g
Biolinie Cizrna sterilovaná 400g Bio
Biolinie Cizrna sterilovaná 400g Bio

39 Kč

53 g
Country Life Piniové oříšky 50g
Country Life Piniové oříšky 50g

89 Kč

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

195 Kč

60 g
Sonnentor Koření paprika sladká mletá 50g Bio
Sonnentor Koření paprika sladká mletá 50g Bio

63 Kč