Oblíbené

CELOZRNNÉ PERNÍČKY

leaf image

Perníky se tvarovaly ve formách z ovocného dřeva, polévaly a potíraly ovocnými klihy a různým způsobem zdobily.

Doba přípravy40
Počet porcí6
Recept CELOZRNNÉ PERNÍČKY

Ingredience:

80 dkg hladké celozrnné mouky
12 dkg másla
20 dkg třtinového cukru nebo sušené třtinové šťávy
4 vejce
1 lžička jedlé sody
4 lžíce medu
2,5 lžičky perníkového koření
1 lžíce kakaa
Citronová kůra z jednoho citronu
1 vejce na potření
Poleva :
1 bílek, 100-150 g třtinového cukru umixovaného a jedna lžíce citronové šťávy

Postup:

  1. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme uležet cca 1 den v lednici. Poté vyválíme na pomoučněné ploše asi 7 mm vysoký plát a vykrajujeme tvary. Pečeme při 180 st. Dokud lehce nezrůžoví. Ihned po upečení potřeme rozmixovaným vejcem.
  2. Vytvoříme z ingrediencí polevu. Pokud zůstane i po několika minutách řídká, přidáme cukr. Perníčky nazdobíme dle vaší fantazie.
90 minut
Recept Bezlepkový pita chléb
Bezlepkový pita chléb

Tajemství jak dosáhnout správně nadýchané pity spočívá ve velmi horké troubě, s předehřátými pečící plechy. Zabalte peče..

ČÍST
15
Recept Matcha-banánová zmrzlina
Matcha-banánová zmrzlina

Nejoblíbenější zmrzlina na světě. Tečka.

ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
40 g
Sonnentor Koření perníkové 40g Bio
Sonnentor Koření perníkové 40g Bio

62 Kč

500 g
MED květový luční 500g Číhala
MED květový luční 500g Číhala

175 Kč

230 g
Van Houten Kakaový prášek plechovka 230g
Van Houten Kakaový prášek plechovka 230g

263 Kč