Bulgurové rizoto se zeleninou

leaf image

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Je výživnější než klasické těstoviny i rýže a potěší vás příjemnou oříškovou chutí.

Doba přípravy40 minut
Počet porcí4
Recept Bulgurové rizoto se zeleninou

Ingredience:

350 g bulguru

200 g tempehu
200ml smetany Provamel
1 větší mrkev
1 menší brokolice
1 cibule
1 mladá cuketa
1 lžíce biomásla
1 lžička Tandoori Masala
1 lžička sladkého curry
mořská sůl

Postup:

  1. Bulgur uvařte podle návodu do měkka.

  2. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky a kostičky, tempeh na kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte zeleninu a tempeh a řádně promíchejte. Až zelenina zesklovatí, přidejte bulgur a koření, promíchejte a prohřejte.
  4. Na závěr zalijte smetanou Provamel a krátce provařte.

12 h + 90 minut
Recept Alaburky (sójové oříšky)
Alaburky (sójové oříšky)

Rádi chroupete u televize brambůrky, nebo vás po večerech honí mlsná? Upražte si zdravé sójové oříšky a zamlsejte si zdr..

ČÍST
45
Recept Quinoové kuličky
Quinoové kuličky

Netradiční cukroví slazené jen datlemi, které kromě skvělé chuti dodá vašemu tělu i hodně bílkovin a železa. Výborně se ..

ČÍST

Produkty pro recept:

200 g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g
42 g
SONNENTOR koření Šántina Tandoori Masala bio 32g
SONNENTOR koření Šántina Tandoori Masala bio 32g

73 Kč

280 g
SÓJOVÁ smetana bio 250ml Provamel
SÓJOVÁ smetana bio 250ml Provamel

46 Kč

60 g
Sonnentor Koření curry sladké 50g Bio
Sonnentor Koření curry sladké 50g Bio

69 Kč

503 g
PROBIO Pšeničný bulgur 500g
PROBIO Pšeničný bulgur 500g

43 Kč