Oblíbené

Bulgurové rizoto se zeleninou

leaf image

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Je výživnější než klasické těstoviny i rýže a potěší vás příjemnou oříškovou chutí.

Doba přípravy40 minut
Počet porcí4
Recept Bulgurové rizoto se zeleninou

Ingredience:

350 g bulguru

200 g tempehu
200ml smetany Provamel
1 větší mrkev
1 menší brokolice
1 cibule
1 mladá cuketa
1 lžíce biomásla
1 lžička Tandoori Masala
1 lžička sladkého curry
mořská sůl

Postup:

  1. Bulgur uvařte podle návodu do měkka.

  2. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky a kostičky, tempeh na kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte zeleninu a tempeh a řádně promíchejte. Až zelenina zesklovatí, přidejte bulgur a koření, promíchejte a prohřejte.
  4. Na závěr zalijte smetanou Provamel a krátce provařte.

15 minut
Recept Tradiční velikonoční beránek
Tradiční velikonoční beránek
ČÍST
30 min
Recept Červená čočka se sušenými rajčaty
Červená čočka se sušenými rajčaty

Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitaminu B6. Obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnos..

ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
250 g
SÓJOVÁ smetana bio 250ml Provamel
SÓJOVÁ smetana bio 250ml Provamel

42 Kč

Bio produkty
500 g
PROBIO Pšeničný bulgur 500g
PROBIO Pšeničný bulgur 500g

43 Kč

Bio produkty
32 g
SONNENTOR koření Šántina Tandoori Masala bio 32g
SONNENTOR koření Šántina Tandoori Masala bio 32g

73 Kč

Bio produkty
50 g
Sonnentor Koření curry sladké 50g Bio
Sonnentor Koření curry sladké 50g Bio

73 Kč

200 g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g

37 Kč