Oblíbené

Bulgurové rizoto se zeleninou

leaf image

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Je výživnější než klasické těstoviny i rýže a potěší vás příjemnou oříškovou chutí.

Doba přípravy40 minut
Počet porcí4
Recept Bulgurové rizoto se zeleninou

Ingredience:

350 g bulguru

200 g tempehu
200ml smetany Provamel
1 větší mrkev
1 menší brokolice
1 cibule
1 mladá cuketa
1 lžíce biomásla
1 lžička Tandoori Masala
1 lžička sladkého curry
mořská sůl

Postup:

  1. Bulgur uvařte podle návodu do měkka.

  2. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky a kostičky, tempeh na kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte zeleninu a tempeh a řádně promíchejte. Až zelenina zesklovatí, přidejte bulgur a koření, promíchejte a prohřejte.
  4. Na závěr zalijte smetanou Provamel a krátce provařte.

40 min
Recept Celozrnné slané tyčinky s parmazánem a lněnými semínky
Celozrnné slané tyčinky s parmazánem a lněnými semínky

Doma upečené chutnají nejlépe! Podávejte jako snack k televizi, při večerním posezení nebo jako netradiční přílohu k pol..

ČÍST
20 minut
Recept Hamburger z cizrny, kuskusu a brokolice
Hamburger z cizrny, kuskusu a brokolice
ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
32 g
SONNENTOR koření Šántina Tandoori Masala bio 32g
SONNENTOR koření Šántina Tandoori Masala bio 32g

66 Kč

Bez laktózy
Bio produkty
500 g
PROBIO Pšeničný bulgur 500g
PROBIO Pšeničný bulgur 500g

39 Kč

Bio produkty
50 g
Sonnentor Koření curry sladké 50g Bio
Sonnentor Koření curry sladké 50g Bio

66 Kč

Bez laktózy
Bio produkty
250 g
SÓJOVÁ smetana bio 250ml Provamel
SÓJOVÁ smetana bio 250ml Provamel

38 Kč

200 g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g

34 Kč