Boží milosti

leaf image

"Ten pravý" recept na Boží milosti se v rodinách obvykle předává z generace na generaci. Liší se použité suroviny i tvary, do kterých se cukroví formuje. Ač se nejedná o zrovna dietní záležitost, pár kousků si určitě dopřejte a nechte tuhle tradiční masopustní lahůdku rozplynout na jazyku.. Většinou totiž z talíře rychle zmizí a na vás by už nemuselo nic zbýt. 

Doba přípravy60
Počet porcí20
Recept Boží milosti

Ingredience:

250 g hladké mouky

50 g másla
špetka soli
50 g krupicového cukru
2 žloutky
5 lžic zakysané smetany
lžička citronové kůry
olej na smažení
moučkový a vanilkový cukr na obalení 

Postup:

  1. Na vále postupně smícháme mouku se všemi ingrediencemi a změklým máslem a vypracujeme těsto, které necháme v lednici půl hodiny odpočinout.

  2. Z těsta vyválíme asi 4 mm tlustou placku a rádýlkem vykrajujeme čtverce, obdelníky (ty ještě uvnitř dvakrát nakrojíme) nebo tyčinky.
  3. Rozpálíme dostatečné množství oleje a jednotlivé kousky v něm krátce smažíme "dorůžova" .
  4. Ještě teplé kousky obalíme v moučkovém cukru (smíchaném s vanilkovým).  

40 minut
Recept Celozrnné perníčky
Celozrnné perníčky

Kdybyste měli letos upéct jen jediný druh cukroví, udělejte určitě perníčky. Patří mezi nejstarší a nejoblíbenější vánoč..

ČÍST
30 minut
Recept Osvěžující jahodová zmrzlina
Osvěžující jahodová zmrzlina

Ochlaďte se v horkých dnech osvěžující a jemnou jahodovou zmrzlinou domácí výroby za použití mandlového mléka. Příprava ..

ČÍST

Produkty pro recept:

25 g
Sonnentor Koření citron mletý 25g Bio
Sonnentor Koření citron mletý 25g Bio
25 g
Grešík Vanilka plod 1ks
Grešík Vanilka plod 1ks

105 Kč

1010 g
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg Bio
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg Bio

45 Kč

404 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g

56 Kč

1020 g
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750ml Bio
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750ml Bio

165 Kč

9 g
Amylon Cukr vanilkový 8 g Bio
Amylon Cukr vanilkový 8 g Bio

10 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení