Boží milosti

leaf image

"Ten pravý" recept na Boží milosti se v rodinách obvykle předává z generace na generaci. Liší se použité suroviny i tvary, do kterých se cukroví formuje. Ač se nejedná o zrovna dietní záležitost, pár kousků si určitě dopřejte a nechte tuhle tradiční masopustní lahůdku rozplynout na jazyku.. Většinou totiž z talíře rychle zmizí a na vás by už nemuselo nic zbýt. 

Doba přípravy60
Počet porcí20
Recept Boží milosti

Ingredience:

250 g hladké mouky

50 g másla
špetka soli
50 g krupicového cukru
2 žloutky
5 lžic zakysané smetany
lžička citronové kůry
olej na smažení
moučkový a vanilkový cukr na obalení 

Postup:

  1. Na vále postupně smícháme mouku se všemi ingrediencemi a změklým máslem a vypracujeme těsto, které necháme v lednici půl hodiny odpočinout.

  2. Z těsta vyválíme asi 4 mm tlustou placku a rádýlkem vykrajujeme čtverce, obdelníky (ty ještě uvnitř dvakrát nakrojíme) nebo tyčinky.
  3. Rozpálíme dostatečné množství oleje a jednotlivé kousky v něm krátce smažíme "dorůžova" .
  4. Ještě teplé kousky obalíme v moučkovém cukru (smíchaném s vanilkovým).  

30 minut
Recept Slaný koláč s kysaným zelím
Slaný koláč s kysaným zelím

Odmítají vaše děti jíst kysané zelí? Zamaskujte ho do tohoto lahodného koláče a budete mít co dělat, aby na vás zbyl asp..

ČÍST
30 minut
Recept Japonská miso polévka
Japonská miso polévka

Tato polévka je údajně tajemstvím japonské dlouhověkosti. Japonci si ji často dávají i k snídani nebo jako předkrm. Její..

ČÍST

Produkty pro recept:

25 g
Sonnentor Koření citron mletý 25g Bio
Sonnentor Koření citron mletý 25g Bio
1020 g
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750 ml BIO
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750 ml BIO
25 g
Grešík Vanilka plod 1ks
Grešík Vanilka plod 1ks

105 Kč

9 g
Amylon Cukr vanilkový 8 g BIO
Amylon Cukr vanilkový 8 g BIO

14 Kč

1010 g
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg BIO
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg BIO

59 Kč

404 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g BIO
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g BIO

63 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení