Bezlepkový velikonoční beránek

leaf image

Velikonoční svátky jsou nemyslitelné bez tradičního pečeného beránka. Na tomto beránkovi si zaručeně pochutnají i ti, kteří z jakýchkoliv důvodů vyřadili ze své stravy lepek.

Doba přípravy50 minut
Počet porcí8
Recept Bezlepkový velikonoční beránek

Ingredience:

250 g Bezlepková směs na moučníky

60 ml oleje
125 ml mléka
citrónová kůra z jednoho citrónu
1 lžíce třtinového moučkového cukru

Postup:

  1. Smíchejte bezlepkovou směs na moučníky, olej a mléko.

  2. Přidejte nastrouhanou citrónovou kůru. 
  3. Směs vlijte do vymazané a vysypané formy. 
  4. Pečete 35-45 min na 175°C.
  5. Beránka posypte moučkovým cukrem a uvažte mu mašličku.

1,5 hod
Recept Buchtičky ze špaldové mouky s vanilkovým krémem
Buchtičky ze špaldové mouky s vanilkovým krémem

Nejoblíbenější jídlo ze školních jídelen tentokrát ve zdravější verzi.

ČÍST
40 minut
Recept Bulgurové rizoto se zeleninou
Bulgurové rizoto se zeleninou

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Je výživnější než klasické těstoviny i rýže a potěší vás příjemnou oří..

ČÍST

Produkty pro recept:

1020 g
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750 ml BIO
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750 ml BIO
404 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g BIO
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g BIO

63 Kč

505 g
PROBIO Bezlepková směs na moučníky 500 g BIO
PROBIO Bezlepková směs na moučníky 500 g BIO

89 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení