Oblíbené

Bezlepkový velikonoční beránek

leaf image

Velikonoční svátky jsou nemyslitelné bez tradičního pečeného beránka. Na tomto beránkovi si zaručeně pochutnají i ti, kteří z jakýchkoliv důvodů vyřadili ze své stravy lepek.

Doba přípravy50 minut
Počet porcí8
Recept Bezlepkový velikonoční beránek

Ingredience:

250 g Bezlepková směs na moučníky
60 ml Olej slunečnicový na pečení a smažení
125 ml Mléko
citrónová kůra z jednoho citrónu
1 lžíce třtinového moučkového cukru

Postup:

  1. 1. Smíchejte bezlepkovou směs na moučníky, olej a mléko.
  2. 2. Přidejte nastrouhanou citrónovou kůru.
  3. 3. Směs vlijte do vymazané a vysypané formy. Z tohoto množství ingrediencí upečete středního beránka.
  4. 4. Pečete 35-45 min na 175°C.
  5. 5. Beránka posypte moučkovým cukrem a uvažte mu mašličku.
  6. Recept byl převzat ze stránek probio.cz.
60 minut
Recept Sladký irský chléb
Sladký irský chléb

Irský chléb patří ke Dni svatého Patrika jako mazanec k Velikonocům. Upečte si ho ve sladké variantě s hrozinkami. Přípr..

ČÍST
30 minut
Recept Špaldoto se špenátem a sýrem
Špaldoto se špenátem a sýrem

Omrzely vás klasické těstoviny? Zkuste pro změnu kernotto, které vás díky velkému podílu vlákniny skvěle zasytí.

ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
750 g
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení dezodorizovaný 750ml Bio
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení dezodorizovaný 750ml Bio

164 Kč

Bio produkty
400 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g

62 Kč

Bez lepku
Bio produkty
500 g
PROBIO Bezlepková směs na moučníky 500 g Bio
PROBIO Bezlepková směs na moučníky 500 g Bio

87 Kč