Bezlepkový velikonoční beránek

leaf image

Velikonoční svátky jsou nemyslitelné bez tradičního pečeného beránka. Na tomto beránkovi si zaručeně pochutnají i ti, kteří z jakýchkoliv důvodů vyřadili ze své stravy lepek.

Doba přípravy50 minut
Počet porcí8
Recept Bezlepkový velikonoční beránek

Ingredience:

250 g Bezlepková směs na moučníky

60 ml oleje
125 ml mléka
citrónová kůra z jednoho citrónu
1 lžíce třtinového moučkového cukru

Postup:

  1. Smíchejte bezlepkovou směs na moučníky, olej a mléko.

  2. Přidejte nastrouhanou citrónovou kůru. 
  3. Směs vlijte do vymazané a vysypané formy. 
  4. Pečete 35-45 min na 175°C.
  5. Beránka posypte moučkovým cukrem a uvažte mu mašličku.

10
Recept Dipy a omáčky
Dipy a omáčky
ČÍST
40 minut
Recept Bulgurové rizoto se zeleninou
Bulgurové rizoto se zeleninou

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Je výživnější než klasické těstoviny i rýže a potěší vás příjemnou oří..

ČÍST

Produkty pro recept:

404 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g

56 Kč

505 g
PROBIO Bezlepková směs na moučníky 500 g Bio
PROBIO Bezlepková směs na moučníky 500 g Bio

83 Kč

1020 g
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750ml Bio
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750ml Bio

149 Kč