Oblíbené

Bezlepkový pita chléb

leaf image

Tajemství jak dosáhnout správně nadýchané pity spočívá ve velmi horké troubě, s předehřátými pečící plechy. Zabalte pečené pity do čisté utěrky, aby zůstaly měkké.

Doba přípravy90 minut
Počet porcí6
Recept Bezlepkový pita chléb

Ingredience:

• 1 1/4 šálku (140 g) pouze čistá celozrnná ovesná mouka
• 1/2 šálku (95 g) bramborový škrob,
• 1/3 šálku (45 g) kukuřičný škrob
• 1/3 šálku (50 g) tapiokový škrob
• 2 polévkové lžíce (18 g) jitrocelový prášek
• 1 polévková lžíce (8 g) Chia semínka
• 1 polévková lžíce (10 g), droždí
• 1 lžička (5 g) třtinový cukr
• 1 lžička (5 g) sůl
• 1 šálek teplé mléko
• 1 velké vejce
• 1/4 šálku slunečnicového oleje
• 1 lžička jablečného octa
• rýžová mouka, na válení

Postup:

  1. 1. Navažte ovesnou mouku, bramborový škrob, kukuřičný škrob, tapiokový škrob, jitrocelový prášek, mleté Chia semínko, droždí, cukr a sůl do misky od mixéru. Promíchejte metlou.
  2. 2. Zvlášť ušlehejte mléko, vejce, olej a ocet.
  3. 3. Přidejte mokré přísady do suché přísady, a promíchejte při střední / nižší rychlosti po dobu 5 minut. To umožní jitrocelovému prášku a Chia semínku absorbovat kapaliny a těsto se zahustí.
  4. 4. Připravte si 3 pečící papíry.
  5. 5. Těsto rozdělte na 6 kusů, z nichž každý je mírně větší než golfový míček. Lehce posypte rýžovou mouku na pult, a horní části těsta posypeme trochou mouky. Zválcujte těsto do 15 cm kruhů, otáčejte často tak, aby se nelepilo k pultu. Umístěte vyválcované těsto na připravené pečící papíry. Opakujte, dokud nebudete mít 6 pita placek (2 pity na jeden list).
  6. 6. Přikryjeme pity potravinovou fólií a necháme na pultu 1-1 1/2 hodiny.
  7. 7. Umístěte těžší plech na pečení do trouby a předehřejte ji na 230 stupňů . Je velmi důležité mít hodně horkou troubu, tím se právě pita při pečení nafoukne.
  8. 8. Poprašte dvě pity vodou, vysuňte z trouby rošt s horkým plechem a opatrně na něj položte na horký pečící plech. Nechte pity péct po dobu 5-7 minut, nebo dokud nejsou naduté a lehce opečené.
  9. 9. Opatrně vyjměte pitům z trouby a umístit je do čisté, suché utěrkou, jejich pokrytí. To pomůže pita chléb zůstat měkké.
  10. 10. Opakujte se zbývajícími 4 pitas a nechala troubu zahřát několik minut mezi várkami.
  11. 11. Podávejte nejlépe čerstvé a teplé.
20 minut + pečení
Recept Banana bread s kokosem
Banana bread s kokosem
ČÍST
30 minut
Recept MAKOVÉ KREKRY
MAKOVÉ KREKRY
ČÍST

Produkty pro recept:

Bez lepku
400 g
Paleta Mouka rýžová polohrubá bezlepková 400 g
Paleta Mouka rýžová polohrubá bezlepková 400 g

40 Kč

Bez lepku
1000 g
Mouka bezlepková Michalík II 1 kg
Mouka bezlepková Michalík II 1 kg

98 Kč

Bio produkty
500 g
Country Life cukr třtinový Sucanat přírodní nerafinovaný Bio 500g
Country Life cukr třtinový Sucanat přírodní nerafinovaný Bio 500g

80 Kč

Bez lepku
Bio produkty
200 g
Amylon Kukuřičný škrob v prášku 200 g BLP Bio
Amylon Kukuřičný škrob v prášku 200 g BLP Bio

47 Kč

Bio produkty
500 g
BIOLINIE Slunečnicový olej 500ml
BIOLINIE Slunečnicový olej 500ml

103 Kč

Bez lepku
100 g
Dr.Popov PSYLLIUM rozpustná vláknina 100g
Dr.Popov PSYLLIUM rozpustná vláknina 100g

98 Kč

Bio produkty
100 g
Country Life Chia semínka Bio 100 g
Country Life Chia semínka Bio 100 g