Pečené kořeněné batátové chipsy

leaf image

Oblíbená chuťovka nemusí být připravena pouze z klasických brambor. Pokud chcete zdravou změnu, můžete křoupat u televize tyto lupínky ze sladkých brambor okořeněné pikantní směsí.

Doba přípravy5 minut + pečení
Počet porcí2
Recept Pečené kořeněné batátové chipsy

Postup:

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Umístíme je do mísy a zalijeme horkou vodu smíchanou s kukuřičným škrobem.

  2. Necháme máčet asi 20 minut, poté plátky vyjmeme a pelivě vysušíme papírovými utěrkami.
  3. Plátky poté naskládáme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem.
  4. Posypeme Africkou kořenící směsí HARISA, která chipsy i dosolí.
  5. Pečeme v troubě minimálně 20 minut při 180 °C, dokud nebudou batátové plátky křupavé.
  6. TIP: Podávejte s jogurtovým dresingem ochuceným čerstvými bylinkami.

30 minut
Recept Chia kytičky
Chia kytičky

Originální vánoční recept, který potěší vaše chuťové buňky a neohrozí štíhlou linii.  

ČÍST
30 minut
Recept Čočkový dhál
Čočkový dhál

Indická kuchyně je svými luštěninovými pokrmy vyhlášená. Indové konzumují čočku téměř každý den a v jejím dochucování js..

ČÍST

Produkty pro recept:

126 g
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g

46 Kč

126 g
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g

46 Kč

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

195 Kč

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

195 Kč