Pečené kořeněné batátové chipsy

leaf image

Oblíbená chuťovka nemusí být připravena pouze z klasických brambor. Pokud chcete zdravou změnu, můžete křoupat u televize tyto lupínky ze sladkých brambor okořeněné pikantní směsí.

Doba přípravy5 minut + pečení
Počet porcí2
Recept Pečené kořeněné batátové chipsy

Postup:

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Umístíme je do mísy a zalijeme horkou vodu smíchanou s kukuřičným škrobem.

  2. Necháme máčet asi 20 minut, poté plátky vyjmeme a pelivě vysušíme papírovými utěrkami.
  3. Plátky poté naskládáme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem.
  4. Posypeme Africkou kořenící směsí HARISA, která chipsy i dosolí.
  5. Pečeme v troubě minimálně 20 minut při 180 °C, dokud nebudou batátové plátky křupavé.
  6. TIP: Podávejte s jogurtovým dresingem ochuceným čerstvými bylinkami.

20 minut
Recept Čokoládové fondue
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue je snadná cesta k efektnímu dezertu, který potěší malé i velké. Připravte si čerstvé ovoce dle chuti a..

ČÍST
40 minut
Recept Rizoto
Rizoto

Italský originál nemá nic společného s klasikou ze školních jídelen. Příprava je jednoduchá, potřebujete jen pár kvalitn..

ČÍST

Produkty pro recept:

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml

235 Kč

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml

235 Kč

126 g
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO

53 Kč

126 g
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO

53 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení