Pečené kořeněné batátové chipsy

leaf image

Oblíbená chuťovka nemusí být připravena pouze z klasických brambor. Pokud chcete zdravou změnu, můžete křoupat u televize tyto lupínky ze sladkých brambor okořeněné pikantní směsí.

Doba přípravy5 minut + pečení
Počet porcí2
Recept Pečené kořeněné batátové chipsy

Postup:

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Umístíme je do mísy a zalijeme horkou vodu smíchanou s kukuřičným škrobem.

  2. Necháme máčet asi 20 minut, poté plátky vyjmeme a pelivě vysušíme papírovými utěrkami.
  3. Plátky poté naskládáme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem.
  4. Posypeme Africkou kořenící směsí HARISA, která chipsy i dosolí.
  5. Pečeme v troubě minimálně 20 minut při 180 °C, dokud nebudou batátové plátky křupavé.
  6. TIP: Podávejte s jogurtovým dresingem ochuceným čerstvými bylinkami.

90 minut
Recept Jahelník
Jahelník

Jahelník patří mezi tradiční česká jídla. Příprava je kupodivu jednoduchá, jen zabere trochu času. Na naši verzi si naví..

ČÍST
10 minut + sušení
Recept Raw semínkový chléb
Raw semínkový chléb

Upečte si jednoduchý a zdravý raw semínkový chléb bez lepku, u kterého budete 100% vědět, z čeho se skládá.

ČÍST

Produkty pro recept:

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
126 g
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO
126 g
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení