Klíč ke zdraví, energii a vitalitě

leaf image

Acai

Superpotraviny: Klíč ke zdraví, energii a vitalitě

Výživná strava, bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty, je jednou z klíčových součástí zdravého životního stylu. Podle vědeckých studií vám potraviny s vysokým obsahem živin nejenom pomohou cítit se skvěle, ale také mohou snížit riziko některých chronických zdravotních problémů.

Pravděpodobně jste už slyšeli o termínu "superpotraviny". Tyto potraviny by vám měly pomoci vypadat skvěle, dodat energii a podpořit zdraví i dlouhověkost. Ale co přesně jsou "superpotraviny" a co je činí tak super? Podívejme se, jaké živiny obsahují a jaké benefity vám mohou přinést.

Proč jsou tak “super”?

Jedná se o potraviny s mimořádnou koncentrací klíčových živin, které nabízejí vysokou výživovou hodnotu při nízkém kalorickém obsahu. Jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a antioxidantů, které podporují zdraví a vitalitu. Díky unikátnímu složení působí v těle synergicky, což zvyšuje jejich efektivitu. Superpotraviny jsou tak ideální volbou pro ty, kdo hledají efektivní a zdravý způsob, jak doplnit svůj jídelníček o nezbytné živiny pro optimální fungování těla.

Proč je zařadit do jídelníčku?

Zahrnutí superpotravin do vyvážené stravy přináší řadu výhod. Mohou podpořit zdraví srdce, zvýšit hladinu energie nebo dokonce zpomalit procesy stárnutí. Superpotraviny také přispívají ke snížení hladiny cholesterolu, tlumení zánětů v těle a regulaci metabolismu.

A kdo jsou ti superhrdinové? 

Moringa

Moringa je považována za nejkomplexnější superpotravinu na světě. Její jedinečnost spočívá v tom, že se dají konzumovat/využít všechny její části – od kořene až po listy. Vhodná pro všechny, kdo vyžadují zvýšený přísun živin - sportovce, vegany, vegetariány, seniory ale i děti. Je zdrojem mnoha vitamínů, minerálních látek a bílkovin.

Maca

Maca neboli řeřicha peruánská právem nabývá v současné době na popularitě. Podporuje fyzické i duševní zdraví, vytrvalost, sexualitu, produkci spermií a plodnost. Dodává vitalitu a energii. Přispívá k hormonální rovnováze a menopauzálnímu komfortu.

Zelený ječmen

Ječmen se sklízí v rané fázi vývoje, kdy rostlina dosahuje maximální výšky do 12 cm a obsahuje nejvíce živin. Mladé výhonky ječmene přirozeně neobsahují lepek, zato jsou výborným zdrojem chlorofylu. Dále obsahuje vitamín A a thiamin, vápník, železo a draslík. Zelený ječmen zlepšuje celkový stav organismu a je silným antioxidantem.

Guarana

Guarana je ceněna zejména pro svůj vysoký obsah kofeinu, který se nachází v jejích sušených semenech. Na rozdíl od kávy začínají účinky guarany působit po přibližně hodině a uvolňují se postupně po dobu až 10 hodin. Váš výkon se zvedne podobně jako po šálku kávy, ale s dlouhotrvajícím účinkem. Má srovnatelné benefity s drahými a často nezdravými energetickými nápoji. Guarana je vhodná při fyzickém i psychickém vyčerpání, a to nejen pro sportovce. Navíc může pomoci při hubnutí a podporuje trávení.

Maqui

Maqui neboli andské borůvky je nazýváno ovocem dlouhověkosti. Je vynikajícím zdrojem barviva anthokyanů, které patří mezi antioxidanty. Stejné barvivo obsahují třeba borůvky nebo bobule acai, maqui je ale v obsahu antioxidantů výrazně převyšuje. Dle stupnice ORAC bylo ve 100 g maqui naměřena hodnota 27600 a má tak nejvyšší antioxidační aktivitu na světě. Pro srovnání- borůvkám byla naměřena hodnota 6520. Maqui obsahuje také minerální látky, železo, draslík a mangan.

Camu camu

Jedná se o unikátní dar přírody, jehož plody obsahují vysoké množství vitamínu C. Ten přispívá k normální funkci imunitního systému a nervové soustavy a rovněž se podílí na snížení míry únavy a vyčerpání.

Kopřiva

Kopřiva přispívá zejména k normální funkci ledvin, prostaty, kardiovaskulárního systému a trávicího traktu. Přirozeně osvěžuje tělo, podporuje vitální funkce a dodává energii. Prášek z listů kopřivy využijete i při celkové očistě organismu.

Kelp

Mořská řasa, která obsahuje velké množství přírodního jódu, který je nezbytný pro správné fungování štítné žlázy. Podporuje normální funkci střevního traktu, stavu pokožky, nehtů a sliznic. Pomáhá kontrolovat tělesnou hmotnost a přispívá k hubnutí.

Pampeliška

Nejcennější látky obsahují zelené listy. Pampeliška účinně podporuje trávení, funkci jater a močové soustavy a je velmi účinná při celkové detoxikaci a pročištění organismu. Podporuje také normální hladinu cholesterolu v krvi.

Ashwagandha

Ashwagandha neboli indický ženšen má celou řadu příznivých účinků pro náš organismus. Konzumací prášku z kořene ashwagandhy podpoříte kvalitu spánku, duševní zdraví, energii a vitalitu, odolnost vůči stresu a vyčerpání, přispějete k funkci dýchacího a reprodukčního systému a podpoříte zdravý a mladistvý vzhled pokožky.

Acerola

Acerola patří mezi plody s nejvyšším obsahem vitaminu C. Tento antioxidant přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem, podporuje tvorbu kolagenu, imunitní systém, duševní pohodu a vstřebávání ostatních vitaminů a minerálních látek. Referenční hodnota příjmu vitaminu C u dospělé osoby je 80 mg. Acerola obsahuje přibližně 10 000 mg vitaminu C na 100 g, což je 125x více než je doporučený denní příjem.

Açai

Stejně jako Acerola, je silným antioxidantem. Kromě toho je açai bohatý na obsah vitaminu C, který podporuje imunitu, tvorbu kolagenu, duševní pohodu a vstřebávání ostatních vitaminů a minerálních látek.Obsahuje fosfor, který podporuje normální funkci zubů a kostí a přispívá k energetickému metabolismu. Dále železo, které podporuje normální rozpoznávací funkce, snižuje míru únavy a vyčerpání a přispívá k tvorbě krvinek a hemoglobinu.

Zaujala vás některá ze superpotravin a chcete se přesvědčit o jejích blahodárných účincích na vlastní kůži? Máme pro vás skvělou zprávu, která vás jistě potěší!

Od 23.4. až do 30.4.2024 můžete využít výjimečnou slevu 20 % na všechny naše superpotraviny od značky Natu! Tyto produkty jsou ideálním doplňkem vaší ranní snídaně, skvěle se hodí do jogurtu, smoothie nebo ovesné kaše.

Nechte se inspirovat a zařaďte do svého jídelníčku tento snadný způsob doplnění vitamínu a důležitých látek pro vaše tělo.

Sleva 20 % platí na níže uvedené zboží v e-shopu Ošatka.cz od 23. 4. do 30. 4. 2024 nebo do vyprodání zásob. Slevy se nesčítají.

Článek Už jste vyzkoušeli vodu Vittel?
Už jste vyzkoušeli vodu Vittel?

Minerální voda VITTEL je více než obyčejná voda.

ČÍST
Článek Jaká jsou oblíbená semínka? I.díl
Jaká jsou oblíbená semínka? I.díl

V semenech rostlin je ukryt nový život. Je to zásobárna živin a obsahuje velké množství cenných látek i pro nás. Jaké js..

ČÍST

Produkty z článku:

90 g
NATU Maqui prášek 80 g BIO
NATU Maqui prášek 80 g BIO

339 Kč

145 g
NATU Kopřiva list prášek 130 g BIO
NATU Kopřiva list prášek 130 g BIO

109 Kč

90 g
NATU Ashwagandha prášek 80 g BIO
NATU Ashwagandha prášek 80 g BIO

115 Kč

232 g
NATU Maca 4 mix 120 kapslí BIO
NATU Maca 4 mix 120 kapslí BIO

359 Kč

90 g
NATU Maca černá prášek 80 g BIO
NATU Maca černá prášek 80 g BIO

129 Kč

90 g
NATU Maca červená prášek 80 g BIO
NATU Maca červená prášek 80 g BIO

109 Kč

145 g
NATU Moringa prášek 130 g BIO
NATU Moringa prášek 130 g BIO

149 Kč

90 g
NATU Açai prášek 80 g BIO
NATU Açai prášek 80 g BIO

223 Kč

100 g
NATU Pampeliška prášek 90 g BIO
NATU Pampeliška prášek 90 g BIO

259 Kč

90 g
NATU Guarana prášek 80 g BIO
NATU Guarana prášek 80 g BIO

239 Kč

80 g
NATU Camu Camu prášek 80 g BIO
NATU Camu Camu prášek 80 g BIO

239 Kč

70 g
NATU Acerola prášek 60 g BIO
NATU Acerola prášek 60 g BIO

229 Kč

90 g
NATU Baobab prášek 80g BIO
NATU Baobab prášek 80g BIO

129 Kč

90 g
NATU Zázvor prášek 80g BIO
NATU Zázvor prášek 80g BIO

68 Kč

160 g
NATU MSM prášek 150 g
NATU MSM prášek 150 g

79 Kč

195 g
NATU Chlorella prášek 180 g BIO
NATU Chlorella prášek 180 g BIO

325 Kč

90 g
NATU Kelp prášek 80g BIO
NATU Kelp prášek 80g BIO

139 Kč

215 g
NATU Maca prášek 200 g BIO
NATU Maca prášek 200 g BIO

219 Kč

90 g
NATU Mladý ječmen prášek 80g BIO
NATU Mladý ječmen prášek 80g BIO

159 Kč

200 g
NATU Spirulina prášek 180 g BIO
NATU Spirulina prášek 180 g BIO

259 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení