Naše webové stránky vyžadují pro svojí správnou činnost cookies. Dalším používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas. Rozumím

Recept: Celozrnný švestkový koláč

Švestkový koláč, který voní domácí pohodou. Bez kynutí a ze zdravějších surovin.Celozrnný švestkový koláč
Těsto:
1 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru
2 hrnky celozrnné špaldové mouky
1 balíček prášku do pečiva
1 kelímek bílého jogurtu
5 lžic medu
100 ml mléka
80 g másla

švestky

Drobenka:
50 g másla
6 lžic celozrnné mouky
4 lžíce moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
obtiznostobtiznostobtiznostobtiznostobtiznost
50 minut
8

Postup:

1. Cukr vyšlehejte s vejci.

2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte postupně ke směsi cukru a vajec.

3. Přidejte jogurt, med, mléko a rozehřáté máslo.

4. Ze všech těchto ingrediencí umíchejte hutné těsto, které rozetřete na plech na pečicí papír (vrstva by měla být spíše tenká).

5. Povrch poklaďte vypeckovanými půlkami švestek.

6. Z másla, celozrnné mouky, moučkového a vanilkového cukru vytvořte drobenku a posypejte jí švestky.

7. Koláč pečte při 180 stupních Celsia asi 40 minut.