Naše webové stránky vyžadují pro svojí správnou činnost cookies. Dalším používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas. Rozumím

Recept: Celozrnné slané tyčinky s pamrazánem a lněnými semínky

Doma upečené chutnají nejlépe! Podávejte jako snack k televizi, při večerním posezení nebo jako netradiční přílohu k polévce. Celozrnné slané tyčinky s pamrazánem a lněnými semínky
Pšeničná hladká mouka - 100 g
Špaldová hladká mouka 50 g
Pohanková hladká mouka 50 g
Prášek do pečiva 1 balení
Strouhaný parmazán 100 g
(možno nahradit uzeným, kozím, či jiným aromatickým sýrem)
mletá lněná semínka 40 g
(lze nahradit slunečnicovými či dýňovými)
hrst sušené bazalky
olivový olej 0,5 dl
1 vejce
tučná zakysaná smetana - 2 polévkové lžíce
obtiznostobtiznostobtiznostobtiznostobtiznost
40 min
4

Postup:

Všechny mouky prosijeme do mísy, přidáme prášek do pečiva a promícháme. Přidáme mleté lněné semínko, bazalku a sýr. Opět promícháme. Přidáme celé vejce, tučnou zakysanou smetanu a olivový olej.
Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na pečícím papíře na placku o síle 2-3 mm. Nakrájíme rádýlkem na tyčinky . Tyčinky od sebe oddělíme, aby mezi sebou měly mezeru alespoň 5 mm (pomůžeme si tupým nožem).

Troubu předehřejeme na 160 st.C

Ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 min.