Naše webové stránky vyžadují pro svojí správnou činnost cookies. Dalším používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas. Rozumím

Recept: Bezlepkový velikonoční beránek

Velikonoční svátky jsou nemyslitelné bez tradičního pečeného beránka. Na tomto beránkovi si zaručeně pochutnají i ti, kteří z jakýchkoliv důvodů vyřadili ze své stravy lepek.Bezlepkový velikonoční beránek
250 g Bezlepková směs na moučníky

60 ml Olej slunečnicový na pečení a smažení

125 ml Mléko

citrónová kůra z jednoho citrónu

1 lžíce třtinového moučkového cukru
obtiznostobtiznostobtiznostobtiznostobtiznost
50 minut
8

Postup:

1. Smíchejte bezlepkovou směs na moučníky, olej a mléko.

2. Přidejte nastrouhanou citrónovou kůru.

3. Směs vlijte do vymazané a vysypané formy. Z tohoto množství ingrediencí upečete středního beránka.

4. Pečete 35-45 min na 175°C.

5. Beránka posypte moučkovým cukrem a uvažte mu mašličku.


Recept byl převzat ze stránek probio.cz.