Špaldové pracny

leaf image

Pracny nejsou pracný! Špaldové pracny s lískovými ořechy, kakaem a hřebíčkem nejen chutnají, ale také krásně provoní celý byt.

Doba přípravy30 minut + pečení
Počet porcí40
Recept Špaldové pracny

Ingredience:

200 g špaldové hladké mouky 

150 g mletých lískových ořechů
150 g ghí
120 g třtinového cukru
1 vejce
20 g kakaa
7 hřebíčků (rozdrtíme v hmoždíři)
1/2 lžičky skořice

Postup:

  1. Smíchejte všechny ingredience a na válu vytvořte těsto. Vzniklé těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici.

  2. Těsto napěchujte do formiček. Pokud chcete, aby se pracny po pečení lépe vyklopily, vymažte formičky trochou ghí a obalte vnitřek formičky trochou mouky. 
  3. Pracny pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 15 minut. 
  4. Upečené pracny vyklopte z formiček a skladujte je na chladném místě. 
  5. Před podáváním můžete jemně posypat moučkovým cukrem.

60 minut
Recept Halloweenské čarodějnické prsty
Halloweenské čarodějnické prsty

Pořádáte halloweenskou party? Pak na ní rozhodně nesmí chybět tyto strašidelné prsty staré čarodějnice... Jde z nich hrů..

ČÍST
25
Recept Mrkvová limonáda
Mrkvová limonáda
ČÍST

Produkty pro recept:

1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO

53 Kč

45 g
Sonnentor Koření hřebíček celý 35 g BIO
Sonnentor Koření hřebíček celý 35 g BIO

73 Kč

153 g
PROBIO Lískové ořechy celé 150 g BIO
PROBIO Lískové ořechy celé 150 g BIO

93 Kč

50 g
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO

59 Kč

182 g
bio*nebio Nepražený kakaový prášek 150 g BIO
bio*nebio Nepražený kakaový prášek 150 g BIO

79 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení