Špaldoto se špenátem a sýrem

leaf image

Omrzely vás klasické těstoviny? Zkuste pro změnu kernotto, které obsahuje spoustu vlákniny a je výborně stravitelné. 

Doba přípravy30 minut
Počet porcí4
Recept Špaldoto se špenátem a sýrem

Ingredience:

300g špaldové kernotto

2 hrsti vlašských ořechů
450g špenátu
3 lžíce olivový olej
2 ks cibule
mořská sůl
300g balkánský sýr
máslo
muškátový oříšek
kmín
3 stroužky česneku

Postup:

  1. Kernotto propláchněte a vsypte do hrnce se silnějším dnem.

  2. Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější.
  3. Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte.
  4. Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř, kmín a všechno společně restujte.
  5. Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný sýr balkánský (nebo třeba kozí), prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte.
  6. Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte.
  7. Po upečení posypte sýrem.

35 minut
Recept Domácí tyčinky FLAPJACK
Domácí tyčinky FLAPJACK

Už jste pekli domácí flapjack tyčinky? Že ne? Tak s chutí do toho. Je to mnohem rychlejší a snazší, než jste si mysleli...

ČÍST
15
Recept Zeleninový salát s klíčky
Zeleninový salát s klíčky

Malé nenápadné klíčky v sobě ukrývají neuvěřitelnou nálož vitamínů a minerálů, což je přesně to, co po dlouhé zimě všich..

ČÍST

Produkty pro recept:

500 g
Naše Biofarma České špaldové kroupy (kernotto) 500 g
Naše Biofarma České špaldové kroupy (kernotto) 500 g
850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
70 g
Sonnentor Koření kmín mletý 60 g BIO
Sonnentor Koření kmín mletý 60 g BIO

59 Kč

40 g
Sonnentor Koření muškátový oříšek mletý 30 g BIO
Sonnentor Koření muškátový oříšek mletý 30 g BIO

105 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení