Rizoto

leaf image

Italský originál nemá nic společného s klasikou ze školních jídelen. Příprava je jednoduchá, potřebujete jen pár kvalitních surovin a výsledek vás určitě nadchne.

Doba přípravy40 minut
Počet porcí2
Recept Rizoto

Ingredience:

2 cibule
máslo
olivový olej
300 g rýže arborio
strouhaný parmazán
750 ml zeleninového vývaru
200 ml bílé víno

Postup:

  1. 1. V hrnci rozpustíme kousek másla, ke kterému přidáme trochu olivového oleje.
  2. 2. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přimícháme rýži a opékámeji 3-5 minut na mírném ohni.
  3. 3. Rýži podlijeme bílým vínem, počkáme než se voda vsákne do rýže a odpaří a poté postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vývar přidáváme postupně - jakmile se předchozí dávka odpaří, přidáme další.
  4. 4.Po 18-20 minutách rýže změkne, poté přimícháme kousek másla a pamazán. Podle chuti dosolíme.
  5. 5. Konzistence rizota by měla být krémová, podáváme ho ihned po uvaření.
30 min
Recept PROBIO recept: Čočková sekaná
PROBIO recept: Čočková sekaná

Jak nakrmit rodinu téměř bez práce a vytěžit z toho i kousek k obědu do práce? Uvařit čočku a upéct ji v troubě. Takhle ..

ČÍST
40
Recept Jáhlové koule s kokosem
Jáhlové koule s kokosem
ČÍST

Produkty pro recept:

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
74 g
PROBIO Bujón zeleninový 66 g BIO
PROBIO Bujón zeleninový 66 g BIO

43 Kč

503 g
PROBIO Rýže Arborio 500g BIO
PROBIO Rýže Arborio 500g BIO

115 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení