Pučálka

leaf image

Není škoda, že se z ulic vytratily babky pučálnice? Vasedávaly u malých kamínek, pražily naklíčená hrachová zrna a prodávaly je komukoli. Stejně jako například pečené kaštany.

Doba přípravy20 + klíčení
Počet porcí10
Recept Pučálka

Ingredience:

Suroviny:
300 g suchého hrachu
olej na smažení
sůl
pepř
majoránka
saturejka
česnek
med a skořice

Postup:

  1. Hrách namočíme na 10 – 12 hodin.
  2. Slijeme vodu a rozprostřeme na plech.
  3. Je vhodné, aby voda při klíčení byla zhruba do 1/3 velikosti hrachu. Alespoň 1x za den hrách promyjeme. 2 – 4 dny necháme naklíčit.
  4. Naklíčený hrách na pánvi opečeme. Můžeme použít trochu oleje nebo jej opečeme na sucho. Polovinu hrachu ochutíme solí, pepřem, případně i majoránkou nebo česnekem. Druhou polovinu ochutíme lžící medu a skořicí. A která vám víc chutná?
5 minut + pečení
Recept Rozmarýnové chipsy z řepy
Rozmarýnové chipsy z řepy
ČÍST
20
Recept Těstoviny se žampiony v balsamico-smetanové omáčce
Těstoviny se žampiony v balsamico-smetanové omáčce

Rychlá a chutná bezmasá večeře, kterou ocení nejen milovníci žampiónů.

ČÍST

Produkty pro recept:

503 g
Country Life Hrách zelený půlený 500 g BIO
Country Life Hrách zelený půlený 500 g BIO

59 Kč

500 g
Country Life Bio Hrách žlutý půlený 500 g
Country Life Bio Hrách žlutý půlený 500 g

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení