Jak nakrmit rodinu téměř bez práce a vytěžit z toho i kousek k obědu do práce? Uvařit čočku a upéct ji v troubě. Takhle jednoduše se dá popsat příprava čočkové sekané. A kdo si rád hraje, může si z fáše připravit kuličky, díky nimž vám bude salát závidět nejedna kolegyně.
300 g červené čočky PROBIO |
1 vejce |
150 g mrkve |
50 g lněného semínka PROBIO |
50 g jemných ovesných vloček PROBIO |
3 lžíce olivového oleje BIOLINIE |
3 lžíce najemno nakrájené petrželky |
1 lžíce lahůdkového droždí |
2 stroužky česneku |
1 lžička drceného kmínu |
Sůl |
Čerstvě mletý pepř |
Čočku zalijte vodou, přidejte špetku soli a vařte, dokud nevznikne konzistence kaše. Během vaření promíchávejte. Nechte zchladnout.