Japonská miso polévka

leaf image

Tato polévka je údajně tajemstvím japonské dlouhověkosti. Japonci si ji často dávají i k snídani nebo jako předkrm. Jejím základem je extrémně zdravá fermentovaná pasta zvaná miso a oceníte ji i tehdy, když se necítíte úplně dobře a pokouší se o vás třeba nachlazení. Příprava tohoto zázraku vám přitom zabere jen pár minut.

Doba přípravy30 minut
Počet porcí4
Recept Japonská miso polévka

Ingredience:

750 ml zeleninového vývaru

4 lžičky miso pasty
pórek
jarní cibulka
100 g tofu
1 karotka
sušené houby šitake
1-2 vejce
1 lžíce sezamového oleje
 

Postup:

  1. Na trošce sezamového oleje orestujeme na nudličky nakrájenou karotku a zalijeme vývarem.

  2. Jednu naběračku horkého vývaru si necháme stranou a rozmícháme v ní pastu miso.
  3. Do vařícího vývaru s karotkou vhodíme houby a vyklepneme vejce a vaříme 5-10 minut.
  4. Tofu nakrájíme na malé kostičky a přidáme do polévky.
  5. Stáhneme teplotu a rozmíchané miso vrátíme zpět do polévky. Dál už nevařte - miso obsahuje živé enzymy, které byste varem zničili.
  6. Přidáme pórek a jarní cibulku a necháme polévku táhnout těsně pod bodem varu ještě asi tři až pět minut.

5 minut
Recept Detoxikační smoothie
Detoxikační smoothie

Jednoduchý recept na pročišťující smoothie. Hotový bude za pár minut.

ČÍST
10
Recept Dipy a omáčky
Dipy a omáčky
ČÍST

Produkty pro recept:

849 g
Biolinie Panenský sezamový olej 500 ml BIO
Biolinie Panenský sezamový olej 500 ml BIO

205 Kč

66 g
Würzl zeleninový bujón kostky 66 g BIO
Würzl zeleninový bujón kostky 66 g BIO
345 g
Muso Miso mugi ječmen 345g Bio
Muso Miso mugi ječmen 345g Bio
53 g
Samyco Houba sušená Shiitake 50 g
Samyco Houba sušená Shiitake 50 g

89 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení